Deregulering

De Bilt maakt het eenvoudiger, Goed geregeld!

Hoe kan het eenvoudiger, anders of minder?

Die vraag leggen wij graag aan u voor. Onze samenleving kan niet zonder regels, maar teveel of tegenstrijdige regels werken averechts. Daarom toetst de gemeente de eigen regelgeving en het beleid steeds of deze uitvoerbaar en na te leven is. Uw mening stellen wij daarbij op prijs. Laat ons weten hoe het volgens u beter kan.

Waarom minder regels?

Drie V’s, Vrijheid, Verantwoordelijkheid en Vertrouwen staan centraal bij het verminderen van de regeldruk. Minder regels betekent immers meer vrijheid én meer verantwoordelijkheid voor u én voor ons. De basis hiervoor is wederzijds vertrouwen.

Kan het volgens u beter?

Heeft u te maken met in uw ogen onnodige, te ingewikkelde of tegenstrijdige regelgeving? Met het formulier kunt u uw ervaringen hiermee aan ons melden, suggesties doorgeven en aangeven hoe het beter kan. In ieder geval laten wij u weten wat wij met uw suggesties en ideeën doen.

Suggestie formulier

Heeft u een melding over de openbare ruimte, een klacht over gedragingen van ambtenaren of tips voor het beleid van de gemeente? Maak dan gebruik van de formulieren en laat het ons weten.

Wanneer krijgt u antwoord?

We gaan zo snel mogelijk aan de slag met uw suggesties. U krijgt altijd een persoonlijke reactie.