Lessen, cursussen, workshops Kunst en Cultuur

Voor het zelf actief bezig zijn als amateurkunstenaar is het volgen van lessen of cursussen belangrijk. Dit omdat, zoals bijvoorbeeld bij muziek, zonder opleiding het resultaat meestal niet tot tevredenheid zal stemmen. Maar ook voor andere takken van kunst geldt dat door het volgen van lessen de kwaliteit van je werk flink zal verbeteren. Daarmee stijgt het plezier en wordt luisteren en kijken ook interessant voor andere mensen.

Cultuureducatie is ook belangrijk voor verdiepen van de belangstelling voor kunst. Wat zijn de achtergronden van kunstwerken, hoe hebben schilders of componisten een bepaald effect bereikt? Als je meer weet van dit soort zaken, wordt het genieten van kunstuitingen nog interessanter.

De Digitale Gemeentegids (via de zoekfunctie van deze gids of via de rubriek overige adressen) geeft een beeld van de opleidingsmogelijkheden in de gemeente.

Rol gemeente

De gemeente De Bilt besteedt daarom veel aandacht aan kunsteducatie door het subsidiëren van instellingen die activiteiten op dit terrein verzorgen. Subsidie op dit terrein krijgt het Kunstenhuis voor de Biltse Muziekschool en de Werkschuit. In Groenekan krijgt de Stichting Muze in 't Groen een subsidie van de gemeente. Ook jeugdtheaterschool Masquerade krijgt subsidie van de gemeente.

Kunsteducatie in het onderwijs

De kunsteducatie in het basisonderwijs wordt onder andere verzorgd door het  steunpunt kunstzinnige vorming Kunst Centraal. Ook veel lokale cultuurinstellingen en enkele  amateurkunstorganisaties  dragen aan kunsteducatie in het onderwijs bij.