Tentoonstellingen in gemeentehuis

Het gemeentehuis van de gemeente De Bilt beschikt over een eigen fraaie tentoonstellingsruimte.

Informatie over de actuele tentoonstelling vindt u op onder actueel ->nieuws. U kunt de tentoonstellingsruimte bezoeken tijdens de openingsuren van het gemeentehuis. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Kunsttentoonstellingen

Jaarlijks vinden er 4 á 5 kunsttentoonstellingen plaats. Informatie over het programma en over de actuele kunsttentoonstelling is te vinden op de website van de ArtTraverse werkgroep. De bedoeling is goede kunst te laten zien, mede als inspiratiebron voor het lokale culturele leven in De Bilt. De selectie van kunstenaars en de organisatie van de tentoonstellingen wordt verzorgd door de ‘Art Traverse werkgroep’ van de Stichting Kunst & Cultuur De Bilt.

Achtergrondinformatie

De gemeenteraad heeft in 1994 besloten om een tentoonstellingsruimte in het gemeentehuis op te nemen in de traditie van de spraakmakende kunsttentoonstellingen 'Beelden in de De Bilt'. In de ruimte worden kunsttentoonstellingen gehouden, maar ook tentoonstellingen over maatschappelijke onderwerpen zoals over jeugdbeleid, ontwikkelingssamenwerking of naar aanleiding van de Open Monumentendag.

De tentoonstellingen worden gehouden in de verbindingsgang, de Traverse, tussen het oude en nieuwe gedeelte van het gemeentehuis. Aan de ene kant is deze gang voorzien van tentoonstellingswanden, aan de andere kant zorgen de glazen wanden voor veel licht en en een fraaie achtergrond in de vorm van een mooi uitzicht over het park van het gemeentehuis Jagtlust.