Doe meer met afval!

Heeft u wel eens goed gekeken naar de inhoud van uw grijze kliko?
Doe meer met afval Een initiatief van alle Utrechtse gemeenten

De kans is groot dat u daarin nog veel materialen tegenkomt die hergebruikt kunnen worden. Natuurlijk gooit iedereen wel eens een jampotje, een enveloppe of een klokhuis van een appel in de prullenbak. Toch is het goed om hier eens bewuster naar te kijken. Door optimaal hergebruik kunnen we grondstoffen besparen en uiteindelijk ook geld. Hoe minder restafval er verbrand hoeft te worden, hoe lager de afvalstoffenheffing kan worden. Doe dus ook meer met afval en geef het een tweede leven!

Tips voor afval scheiden

Het consequent scheiden van afval gaat niet altijd vanzelf. Dit vraagt om inspanning. Soms betekent dit dat u uw gewoontes drastisch moet aanpassen, maar soms komt u ook al een heel eind met eenvoudige kleine aanpassingen in uw dagelijkse leven.
Wij geven u graag een aantal tips waarmee u het uzelf makkelijk kunt maken!

Heeft u ook goede tips om het scheiden van afval makkelijker te maken? Stuur deze dan naar info@debilt.nl onder vermelding van ‘afvaltip’ of stuur een tweet met uw afvaltip naar @gemdebilt.

De beste tips krijgen een plaats in het overzicht.

Meer doen met afval

Op www.doemeermetafval.nl vindt u leuke en nuttige informatie over de verwerking van verschillende afvalstoffen en staat per afvalstroom aangegeven wat er wel en niet onder valt. Zo hoeft u niet langer te twijfelen of een chipszak nu wel of niet bij het plastic afval mag (het antwoord is: nee).
Scholen kunnen zich via deze site aanmelden voor een lespakket.

Afval ophalen en wegbrengen

Op deze website vindt u meer informatie over het ophalen van afval  en het wegbrengen van afval (met daarbij de afvalkalender). Ook vindt u de locaties waar u plastic afvalzakken  op kunt halen en waar u kledingcontainers vindt.