Wegbrengen van afval

Overzicht van welke afvalsoorten u naar de milieustraat kunt brengen. Voor het storten van afval heeft u een milieupas nodig.

Milieustraat

Op de milieustraat (afvalinzamelstation) kunt u de volgende afvalsoorten brengen: plat glas, consumentenglas, asbest (zie regels afvalkalender 2014), autobanden (max. 2 stuks), gebruikte kleding, wit-en bruingoed, klein chemisch afval, grof huisvuil, oud ijzer, oud papier, grof tuinafval, bouw-en sloopafval, puin, hout, bielzen, geïmpregneerd hout, dakbedekkingmaterialen, gips, tuinaarde, zand, kunstofverpakkingen en harde kunststoffen.

De Milieustraat is gevestigd aan Weltevreden 22 in De Bilt. Wilt u afval komen brengen check dan de openingstijden van de Milieustraat op de algemene pagina met Openingstijden.

Milieupas

Inwoners hebben toegang tot de milieustraat met behulp van een milieupasje. De pasjes worden verstrekt op basis van de afvalstoffenheffing, gekoppeld aan de woning. 
 
Dit houdt in dat, in het geval van verhuizing, de ‘oude’ bewoners het pasje in de woning moeten overdragen aan de ‘nieuwe’ bewoner. 

Milieupas aanvragen

Download het Aanvraagformulier milieupas pdf icoon , vul het in en lever het ondertekend in bij de receptie van het gemeentehuis of op de milieustraat. De kosten voor een milieupasje bedragen € 14,70. Hiervoor krijgt u een nota toegestuurd. Na controle wordt het pasje u toegestuurd. Na aanvraag duurt het circa twee weken voordat u de milieupas in huis heeft.

Bedrijfsafval

De milieustraat is niet bestemd voor bedrijfsafval. Om deze redenen krijgen bedrijven geen toegangspas.

Meer informatie

Mocht u na al deze informatie nog vragen hebben, belt u dan gerust met één van onze medewerkers. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer (030) 228 94 11 of via e-mail info@debilt.nl.