Textiel inzameling

Met het apart houden van oud textiel maakt u andere mensen blij, bespaart u grondstoffen en helpt u een handje aan een beter milieu. Oud textiel hoort dan ook niet bij het restafval. U kunt de textiel deponeren in de textielcontainer. Naast kleding kunt u ook keukentextiel, handdoeken en schoenen aanbieden. De textiel mag ook kapot zijn als het maar wel schoon is.

Textiel brengen naar containers

U kunt textiel deponeren in containers op de onderstaande locaties:

  • Bilthoven: nabij de Albert Heijn bij winkelcentrum de Kwinkelier, aan de Neptunuslaan, Leijenseweg en Donsvlinder bij de supermarkt, Vinkenlaan en Gregoriuslaan
  • De Bilt: bij de Milieustraat (Weltevreden 22), Buys Ballotweg, burgemeester De Withstraat en aan het Henri Dunantplein
  • Maartensdijk: aan de Prinses Marijkelaan bij winkelcentrum Maertensplein
  • Hollandse Rading: Spoorlaan
  • Groenekan: Groenekanseweg
  • Westbroek: Wolkammerweg.

Wilt u, in verband met de hygiëne, textiel in een gesloten plastic zak inleveren?

Texielinzameling aan huis 2014

Zes keer per jaar wordt huis aan huis kleding ingezameld. De volgende organisaties hebben een vergunning om textiel in te zamelen:

Februari: War Child
Stichting War Child zet zich al 17 jaar in om een vreedzame toekomst te realiseren voor alle oorlogskinderen.

April: Stichting Kuren Met Reuma
Het hoofddoel van deze stichting is om mensen die lijden aan een reumatische aandoening die minder draagkrachtig zijn in de gelegenheid te stellen om te kuren.

Juni: KICI
KICI keert al haar winst aan goede doelen uit. We geven geld voor noodhulp in oorlogsgebieden, ontwikkelingsprojecten, schoon drinkwater en lokale projecten.

Augustus: Stichting Salvatoriaanse Hulpactie
Deze stichting ondersteunt in de ontwikkelingslanden via missionarissen en ontwikkelingshelpers kleine projecten. Met de hulp die zij dank zij deze kleding ontvangen, kunnen zij de toestand van de armen aldaar geestelijk, maatschappelijk en economisch verbeteren.

Oktober: Stichting Actie Calcutta
Deze stichting heeft als missie de wereld te openen voor arme kinderen in Noord -Oost India door het stimuleren van onderwijsdeelname.

December: Make a Wish Nederland
Make-A-Wish Nederland vervult al sinds 1989 de liefste wensen van kinderen en jongeren van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. 

Nieuwe beleidsregels textielinzameling 2015

Vanaf maart 2014 heeft het college de beleidsregels pdf icoon voor textielinzameling aangepast. Dit betekent dat er voor de komende 4 jaar 1 charitatieve organisatie wordt aangewezen voor de inzameling van textiel via verzamelcontainers en door het organiseren van huis-aan-huis inzamelingen. Er worden voor 2015 dan ook geen aparte vergunningen meer verstrekt voor de huis-aan-huis inzameling van textiel.