Fietsdiefstal

Wat kunt u doen om diefstal van uw fiets te voorkomen?

Probeer zoveel mogelijk een poortdeur of deur van de schuur waar uw fiets is gestald op slot te draaien, dit vormt een extra barrière voor een mogelijke dader. Ook adviseren wij u om uw fiets ook thuis in de schuur GOED op slot te zetten. Een dief loopt liever niet met een op slot gezette fiets, dit maakt herrie en valt op. Bovendien wil een verzekeringsmaatschappij zekerheid hebben dat de fiets goed op slot stond op het moment dat deze ontvreemd werd. Men vraagt daarom om de fietssleutels van de fiets.

Bij het zien van een verdachte situatie kunt u altijd contact opnemen met alarmnummer 112, onthoud een goed signalement en loop- of fietsrichting van een verdachte.

U kunt een fietsendiefstal registratiekaart downloaden op de website van de politie www.politie.nl  Hierop kunt u de kenmerken van uw fiets noteren. Dit vergemakkelijkt het doen van aangifte als uw fiets toch wordt gestolen. Ook maakt dit het beter mogelijk om de eigenaar van een teruggevonden fietsen op te sporen.

Voor meer informatie over preventie van fietsendiefstal kunt u terecht op de website van de Fietsersbond www.fietsersbond.nl

Contact

Mocht u vragen hebben dan is de politie graag bereid om deze te beantwoorden. Hiervoor kunt u contact opnemen met telefoonnummer 0900-8844.