Parkeren

De gemeente De Bilt kent (nog) geen betaald parkeren en geeft geen parkeervergunningen uit, maar wel parkeerregulering in de vorm van een parkeerschijfzone.

Blauwe zone

De volgende blauwe zones zijn ingesteld in de winkelgebieden van Bilthoven, De Bilt en Maartensdijk:

  • Bilthoven, Planetenbaan: ma-za  9.00-18.00 uur
  • Bilthoven, centrum: ma-za  9.00-18.00 uur
  • De Bilt, Hessenweg: ma-za 9.00-18.00 uur
  • Maartensdijk, Maertensplein: ma-za  9.00-18.00 uur, vrijdagavond tot 21.00 uur.

Parkeerschijf instellen

Een parkeerschijf moet u zo instellen dat de pijl het tijdstip van aankomst aangeeft. Het tijdstip van aankomst mag u naar boven afronden op het eerstvolgende hele of halve uur. U moet het tijdstip van aankomst op de parkeerschijf handmatig instellen.

De maximale parkeertijd bedraagt 1,5 uur.

Een parkeerschijf met een mechanisme dat het tijdstip van aankomst automatisch verschuift, mag u niet gebruiken. Door dit verbod wordt voorkomen dat een parkeerplaats te lang door hetzelfde voertuig wordt bezet, waardoor andere bezoekers geen parkeerruimte meer hebben.

Plek van de parkeerschijf

De parkeerschijf moet van buiten af goed zichtbaar zijn. U moet de parkeerschijf achter de voorruit van de auto plaatsen. Zo kunnen er geen misverstanden ontstaan over de plek van de parkeerschijf in de auto.

De parkeerschijf is te koop bij verschillende winkels o.a boekhandels, postkantoren en benzinepompen.

Gehandicaptenparkeerkaart en-plaats

Houder van een gehandicaptenparkeerkaart kunnen zonder tijdsbeperking in de blauwe zone parkeren. Zij hoeven geen gebruik te maken van een parkeerschijf. Ook niet als ze gebruik maken van een algemene invalideparkeerplaats.

Bij het gemeenteloket vindt u meer informatie over het aanvragen van een gehandicaptenparkeerkaart.

Bewoners, die in het bezit zijn van een gehandicaptenparkeerkaart, kunnen bij de gemeente een invalidenparkeerplaats op kenteken aanvragen. Er wordt dan dichtbij de woning een invalidenparkeerplaats ingericht en gereserveerd voor de aanvrager.

Bereikbaarheid goederenvervoer 

Informatie over oa. parkeren van vrachtwagens langs de openbare weg, aanvraag parkeervergunning voor vrachtauto's e.d. vindt u op de pagina bereikbaarheid goederenvervoer