Bewoners van Stichting De Bilthuysen genieten van unieke sfeer tijdens rolstoelvierdaagse

Toegegeven: het was niet het stralende weer waar we vooraf zo op hoopte. Toch mocht dat de pret niet drukken. Met de hulp van een groot aantal medewerkers van de gemeente De Bilt ontpopte de rolstoelvierdaagse (van 5 t/m 8 juni) zich alsnog tot een groot succes.
De gemeente De Bilt vindt het belangrijk om voeling te houden met de samenleving en toont daarom een grote mate van maatschappelijke betrokkenheid. Dat doet men onder meer door het organiseren van vrijwilligersactiviteiten.  Dit keer heeft de gemeente De Bilt er, samen met de specialist in Maatschappelijk Betrokken Ondernemen ‘Samen voor de Bilt’, voor gekozen om bewoners van Stichting De Bilthuysen te begeleiden tijdens een heuse rolstoelvierdaagse.

De organisatie van de reguliere Avondvierdaagse in De Bilt, waar traditiegetrouw vooral veel scholieren aan mee doen, toonde zich bereid om ook de bewoners van De Bilthuysen een startbewijs te verlenen. En zo kon het gebeuren dat op dinsdag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagavond ook een select gezelschap ouderen aan de start (vlakbij het H.F Wittecentrum) verscheen. Comfortabel zittend in een rolstoel werden zij de gehele rit (5 kilometer) aangeduwd door vrijwilligers van de gemeente De Bilt en De Werkplaats. Dit tot zichtbaar enthousiasme van de deelnemers. De vrolijke muziek en uitgedoste wandelaars en toeschouwers zorgden daarbij voor de zo kenmerkende sfeer van de Avondvierdaagse.