Startsein bouw Cultureel en Educatief Centrum

In samenwerking met Woonstichting SSW heeft de gemeente De Bilt het plan Melkweg e.o. ontwikkeld. Het plan straalt veel ambitie uit, brengt harmonie in de wijk en zorgt voor een veilige leefomgeving met veel groen.

Spil in het project Melkweg is de bouw van een Cultureel en Educatief Centrum (CEC) met een brede school en cultuurhuis. Dit gebeurt in samenwerking met toekomstige deelnemers: drie basisscholen, een kinderdagverblijf, een peuterspeelzaal, de buitenschoolse opvang, de bibliotheek, de muziekschool, creatief centrum Het Kunstenhuis en het centrum voor Jeugd en Gezin. Door de combinatie van kunst, cultuur en educatie kunnen bezoekers van het Cultureel en Educatief Centrum gemakkelijk kennis maken met de diverse cultuuruitingen. 

Op donderdag 15 maart wordt het officiële startsein gegeven voor de bouw van het Cultureel Educatief Centrum in Bilthoven. Om 14.15 uur wordt het bouwbord onthuld aan de Planetenbaan. De kinderen van de basisscholen Wereldwijs, Jan Lighartschool, het kinderdagverblijf de Steenuiltjes en peuterspeelzaal Tinkerbel leveren een feestelijke bijdrage. Hierna zullen gemeente De Bilt en Woonstichting SSW stilstaan bij deze mijlpaal in de tent op het bouwterrein (naast wijnhandel Verhaar).

Start werkzaamheden

In de week van 12 maart gaat Hegeman bouwgroep uit Almelo (voorheen Bouwbedrijf Hegeman BV uit Vriezeveen) van start met het plaatsen van de hekken om het bouwterrein tussen de Melkweg en de Planetenbaan. Hierna start men met de grondwerkzaamheden en de aanleg van de funderingen voor het Cultureel Educatief Centrum. Naar verwachting wordt het CEC in november 2013 opgeleverd.

Voor meer informatie over het project Melkweg kunt u terecht op www.melkwegdebilt.nl.