Kinderburgemeester

Wie wordt de nieuwe kinderburgemeester?

In de afgelopen weken konden kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar solliciteren voor de functie van Biltse kinderburgemeester. Er waren negen inzendingen en de jury heeft drie kinderen gekozen die nog in de race zijn voor het kinderburgemeesterschap. Stem op jouw favoriet!

Kandidaten

Carmen, Bodile en Bram

De drie kinderen die de eerste Biltse kinderburgemeester kunnen worden zijn:
Bodile Paans (11 jaar, Maartensdijk), Bram Schepers (10 jaar, De Bilt) en Carmen Braak (10 jaar, Bilthoven).

Stemmen

Je kunt jouw stem uitbrengen op die kandidaat waarvan jij vindt dat hij/zij de kinderburgemeester moet worden voor het schooljaar 2019-2020. Let op je kunt tot maandag 1 juli je stem uitbrengen.
Je moet bij het stemmen een mailadres invoeren. Heb je deze niet, vraag dan even aan je ouders of zij je kunnen helpen. Het mailadres gebruiken we alleen om te controleren dat de uitgebrachte stemmen ook echte stemmen zijn en wordt na het tellen van de stemmen verwijderd.

Stem nu

Uitslag

In de eerste week van juli maken we bekend wie de kinderburgemeester wordt.
De kinderburgemeester wordt tijdens de raadsvergadering van 26 september 2019 officieel ge├»nstalleerd en krijgt dan een speciale ambtsketen omgehangen. 

Wat doet de kinderburgemeester?

  • Je vertegenwoordigt de kinderen die wonen in de gemeente De Bilt (Bilthoven, De Bilt, Groenekan, Hollandsche Rading, Maartensdijk en Westbroek). Andere kinderen uit de gemeente kunnen bij jou aangeven wat zij belangrijk vinden. Je praat hierover met de burgemeester en de gemeenteraad
  • Je gaat met de burgemeester mee naar evenementen en houdt daar soms een korte toespraak. Denk bijvoorbeeld aan Koningsdag, Mathildedag, de intocht van Sinterklaas en de herdenkingen op 4 mei
  • Je hebt een onderwerp waar jij je speciaal voor wilt inzetten als kinderburgemeester. Je stelt samen met mensen van de gemeente een plan op hoe je dat gaat doen en voert dit plan ook uit.

Vragen

Heb je vragen of opmerkingen over of voor de kinderburgemeester? Mail deze dan naar .