Adviseur duurzaamheid / leefomgeving

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan waarin je een bijdrage aan de samenleving kunt leveren en nieuwe carrièrestappen kunt maken? Een functie waarin je zelfstandig én vanuit een divers samengesteld team aan de slag gaat? Waarbij je zelf jouw balans tussen werk en privé kunt organiseren? Dat kan in De Bilt! Wij zoeken een:

Adviseur duurzaamheid / leefomgeving voor 36 uur per week. 

Zo werkt het in De Bilt

Gemeente De Bilt telt ruim 43.000 inwoners en wordt gevormd door zes dorpen: Bilthoven, De Bilt, Groenekan, Maartensdijk, Hollandsche Rading en Westbroek. Bijzonder aan de gemeente is de groene ligging in een stedelijke regio. Met de ambitie om een economisch, sociaal en ecologisch topklimaat te scheppen, werken ruim 230 medewerkers van de gemeente continu aan een leefbaarder, groener, duurzamer en ondernemender De Bilt. Een gemeente waar het voor mensen nog fijner wonen, werken en recreëren is. Bekijk onderstaande video om te zien wat gemeente De Bilt nog meer te bieden heeft. 

Om deze ambitie te kunnen realiseren, is de gemeentelijke organisatie in ontwikkeling. De afgelopen jaren hebben we belangrijke stappen gezet om meer opgavegestuurd en gebiedsgericht te werken. Daarnaast bouwen we verder aan een organisatie die flexibel is en slagkracht heeft: we werken vanuit kleine, zelforganiserende teams met een heldere kernopdracht. Lees hier ons organisatieverhaal. (pdf, 317 KB)

Bekijk wat de gemeente De Bilt nog meer te bieden heeft in onderstaande video:

Wat ga je doen?

Je adviseert collega’s en het bestuur over de ruimtelijke projecten en initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Je doet dit in nauw overleg met je collega’s van vakgroep duurzaamheid. Deze collega’s zijn specialist op het gebied van duurzaamheid, ze werken vanuit verschillende teams samen aan het verduurzamen van De Bilt.

Je inzet wordt gevraagd bij de proeftuin Brandenburg West. Voor deze wijk hebben wij een rijkssubsidie ontvangen voor het omschakelen naar een alternatief voor het gebruik van aardgas.
In dit project, dat wij met samen met vier stakeholder hebben opgezet ben jij de vertegenwoordiger namens de gemeente. Je adviseert het gemeentebestuur over dit project en je bent verantwoordelijk voor de inzet van de rijkssubsidie en de afstemming binnen de gemeentelijke organisatie. Daarnaast houd je je in de komende jaren bezig met de uitvoering van de Transitievisie Warmte, hierbij staat het opstellen van wijk uitvoeringsplannen centraal. Daarnaast adviseer je bij de opstelling van nieuw beleid ten aanzien van de duurzame opwekking van elektriciteit. Tevens kan je ingezet worden bij andere teams waar een duurzaamheidsvraagstuk speelt.

Jouw team

In De Bilt werken we in zelforganiserende teams. Jij gaat deel uitmaken van het team Ruimtelijke Leefbaarheid. Binnen dit team werken wij aan de ruimtelijke kwaliteit van onze gemeente. Binnen ons team streven wij naar een brede inzet van onze collega’s, dat betekent dat je ook gevraagd kan worden je in te zetten voor andere beleidsterreinen. Vanzelfsprekend is daarbij het contact met andere teams binnen onze organisatie zoals het team Ruimtelijke Ordening, Stedenbouw en Omgevingsrecht. 

Wie ben jij?

Qua persoonlijkheid zoeken wij iemand die al veel ervaring heeft met het brede werkveld van duurzaamheid en ruimte. Je hebt het in je om bij complexe projecten met veel stakeholders de belangen van onze gemeente te vertegenwoordigen. Je bent innovatief en creatief en kunt over de grenzen van je vak heen kijken. Daarnaast beschik je over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden. En je hebt een gezonde dosis stressbestendigheid, doorzettingsvermogen, humor en relativeringsvermogen. Je bent politiek-bestuurlijk sensitief, omgevingsbewust en praktisch ingesteld en hebt een goed gevoel voor verhoudingen en belangen. Juist omdat je breed inzetbaar moet zijn je kun jij jezelf snel nieuwe materie eigen kunnen maken.

Het is prettig als je ook ervaring hebt in een gemeentelijke organisatie.

Wat bieden we?

Een leuke, veelzijdige baan met veel vrijheid én verantwoordelijkheid om je werk in te vullen en je persoonlijk te ontwikkelen. De gemeente De Bilt is een organisatie waarbinnen we elkaar waarderen en inspireren. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden helpen bij het bewaken van de balans tussen werk en privé. Je kunt tijd- en plaats onafhankelijk werken, al ontmoeten we elkaar ook graag in het goed bereikbare en toegankelijke gemeentekantoor. 

Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden we een salaris tussen € 3.406,- en € 5.021,- bruto per maand (schaal 10A, cao gemeenten). Bedragen gelden bij een 36-urige werkweek (salarispeil 1 april 2022). Naast het salaris krijg je een individueel keuzebudget (17,05% van je salaris). Daarmee kun je (met belastingvoordeel) extra verlof kopen, een fiets aanschaffen, een opleiding volgen of gewoon uit laten betalen.

Heb je nog vragen?

Die beantwoorden we graag! Neem hiervoor telefonisch contact op met Bauke Heikamp, strategisch beleidsmedewerker duurzaamheid 06 28 14 97 78 of mail je vragen naar b.heikamp@debilt.nl

Heb je interesse?

Enthousiast geworden om aan de slag te gaan bij de gemeente De Bilt? Solliciteer direct online via onderstaande knop.

Je motivatiebrief en CV kun je sturen naar Anoushka Helsdingen, HR businesspartner. Deze vacature blijft openstaan totdat de functie ingevuld is.

Solliciteer via Gemeentebanen

Tenslotte

We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt in onze organisatie. Daarom verwelkomen we diversiteit in onze organisatie. Of dat nu gaat om verschil in achtergrond, leeftijd, geaardheid, arbeidsbeperking of anderszins. Verschillen tussen collega’s geven variatie in bijvoorbeeld kennis, ervaring en kwaliteiten. Zo kunnen we het werk in, met én voor onze gemeente nog beter doen.

Deze vacature wordt zowel intern als extern tegelijkertijd uitgezet.

Delen? Ja graag!
Acquisitie? Nee, bedankt.