Assistent projectleider

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan waarin je een bijdrage aan de samenleving kunt leveren en nieuwe carrièrestappen kunt maken? Een functie waarin je zelfstandig én gezamenlijk vanuit een breed georiënteerd team aan de slag gaat? Dat kan in De Bilt!

Wij zoeken een:
Assistent projectleider 
voor 26 uur per week 

Zó werkt het in De Bilt

Bij de gemeente De Bilt werk je aan uitdagende maatschappelijke opgaven in een ambitieuze regio. Samen met zo’n 250 collega’s lever je een relevante bijdrage aan de samenleving. Je kunt tegen een stootje en ziet uitdaging in het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving. We werken zoveel mogelijk gebiedsgericht: dichtbij de inwoners, organisaties en instellingen.

Jouw team

Je gaat aan de slag in het team Projecten fysieke leefomgeving. Dit team bestaat uit 4 vaste projectleiders en 3 assistent projectleiders en kent een flexibele schil van projectleiders, afhankelijk van het aantal projecten. Het team geeft sturing aan grote en minder grote projecten, zoals de herontwikkeling van het Nobelkwartier waar circa 90 sociale woningen worden ontwikkeld en een nieuwe sporthal verrijst, het opstellen van buurtontwikkelvisie La Plata, waar duurzaamheid en het sociale domein gekoppeld worden aan de herinrichting, en bijvoorbeeld de herontwikkeling van het centrum van Bilthoven, waar het winkelcentrum wordt vernieuwd en woningen worden toegevoegd. Als assistent-projectleider werk je hierbij direct samen met verschillende projectleiders en werk je nauw samen met allerlei andere disciplines in de organisatie zoals bijvoorbeeld verkeerskundigen, stedenbouwers, juristen en bestemmingsplanmakers. Ook heb je veel contact met externe adviseurs en natuurlijk de inwoners, bedrijven en instellingen van De Bilt.

Wat ga je doen?

 • Je ondersteunt projectleiders bij de algehele voortgang en de beheersing van projecten;
 • Je stelt planningen op, zorgt voor kostenbewaking, voorbereiding en notulering van vergaderingen;
 • Je onderhoudt contact met interne projectmedewerkers en externe partijen;
 • Je signaleert belemmeringen en meldt deze bij de projectleider zodat projecten tijdig kunnen worden bijgestuurd;
 • Je bent verantwoordelijk voor het projectenarchief;
 • Je bent eerste achtervang bij afwezigheid van de projectleider;
 • En je hebt een rol bij  interne en externe communicatie over het project.

Wat verwachten we van jou?

 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding;
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken;
 • Je hebt ervaring met projectplanningsprogramma’s zoals MS Project, en bent handig met andere programma’s als PowerPoint en Excel;
 • Je bent communicatief vaardig en kunt goed overweg met social media, schrijven voor (digitale)nieuwsbrieven, uitnodigingen, verslaglegging van bijeenkomsten e.d.;
 • Je kunt goed plannen en het overzicht bewaren, ook onder tijdsdruk;
 • Je bent pro actief en een teamspeler, resultaatgericht en je hebt een kritische en creatieve werkhouding;
 • Je hebt een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen, bent omgevingssensitief en vindt het leuk om inwoners te woord te staan;

Wat bieden wij je?

Veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling in een dynamische werkomgeving met korte lijnen en een prettige werksfeer. Voor deze functie geldt, afhankelijk van opleiding en ervaring, een salaris van minimaal € 2.484,- (aanloopschaal 8) en maximaal € 4.048,- (functieschaal 9) bruto per maand. De bedragen gelden bij een 36-urige werkweek (salarispeil 1-10-2020). Naast salaris krijg je een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan doelen passend bij jouw persoonlijke wensen, bijvoorbeeld de aankoop van verlofuren, de aanschaf van een fiets of het volgen van een opleiding. Je kunt het keuzebudget uiteraard ook laten uitbetalen.

Heb je nog vragen?

Nadere informatie over deze functie kun je inwinnen bij Marianne van Ammers, projectleider, 06 - 20 74 81 17.

​​​​​​​Heb je interesse?

Enthousiast geworden om aan de slag te gaan bij de gemeente De Bilt? Solliciteer direct online via Gemeentebanen.nl! Reageer voor 24 juni 2021. Je motivatiebrief en CV kun je sturen t.a.v. Boy Tuasuun, HR Businesspartner. De gesprekken voeren we op dinsdag 6 en donderdag 8 juli.

Delen? Ja graag!
Acquisitie? Nee, dank je.