Beleidsadviseur Ruimtelijke Ordening

Zó werkt het in De Bilt

Het is goed werken voor de inwoners, organisaties en bedrijven in de zes dorpen die samen onze gemeente vormen. We weten dat we elkaar nodig hebben om de gemeente De Bilt leefbaarder, groener, duurzamer en ondernemender te maken. Onze ongeveer 250 medewerkers laten zich inspireren door de wensen en ontwikkelingen in de kernen De Bilt, Bilthoven, Groenekan, Hollandsche Rading, Maartensdijk en Westbroek.

Wij dagen je uit om mee te bouwen om de gemeente De Bilt leefbaarder, groener, duurzamer en ondernemender te maken. Kun jij dit samen met inwoners en partners voor elkaar krijgen? Laat ons dan zien wat jij op dit gebied in je mars hebt!

Jij bent een netwerker, een regisseur en een leider in je eigen werk. Natuurlijk ben je op de hoogte van wat er in de samenleving en op je vakgebied speelt!

Wat leuk dat jij onze nieuwe collega wordt in de rol van:

Beleidsadviseur Ruimtelijke Ordening voor 32 uur per week

De gemeente De Bilt is in ontwikkeling, waarbij we gebiedsgericht en opgavegericht werken.
We hebben hier nog stappen in te zetten en dat gaat met vallen en opstaan. Het is een mooi leerproces waarin iedereen een rol speelt.

Wat ga je doen?

Je komt te werken binnen het gebiedsteam dat het dorp en het buitengebied van het dorp De Bilt beslaat, maar je werk kan de gehele gemeente betreffen. In de andere gebiedsteams zitten je vakgroep collega’s waarmee je kunt sparren.

In de basis doorloop je ruimtelijke procedures van start tot omgevingsvergunning. Je begeleidt de bestuurlijke besluitvorming van ruimtelijke procedures zoals wijzigingsplannen en bestemmingsplannen.

Je vertaalt vastgesteld beleid en evalueert de uitvoering. Tevens behandel je zienswijzen, en beroepen, in voorkomende gevallen in samenspraak met een interne jurist of een bureau.
Je formuleert heldere adviezen en licht deze toe aan de wethouder en/of raadscommissie. Je draagt zorg voor communicatie en participatie over ontwikkelingen en uitvoering van plannen.
Daarnaast sorteer je vast voor op de omgevingswet en de ruimtelijke aspecten die daardoor veranderen.

Wie zoeken we?

Je hebt een afgeronde HBO of WO-opleiding op het gebied van ruimtelijke ordening, zoals planologie:

  • Je hebt tenminste 2 jaar ervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur bij een gemeente
  • Je hebt aantoonbaar kennis van en ervaring met diverse ruimtelijke procedures
  • Je bent communicatief sterk, daadkrachtig, flexibel en klantgericht
  • Je vindt samenwerking met betrokkenen (zowel binnen als buiten) vanzelfsprekend
  • Je denkt proactief in oplossingen
  • Je staat stevig in je schoenen en voelt je op je plek in een politiek-bestuurlijke omgeving.

Wat bieden we?

Veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling, een dynamische werkomgeving, korte lijnen, flexibele werktijden en een prettige werksfeer. Afhankelijk van opleiding en ervaring geldt een salaris van maximaal € 4.225,- bruto per maand (functionele schaal 10). Bedragen gelden bij een 36-urige werkweek. Daarnaast krijg je een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen.

Vragen over de functie en procedure?

Met vragen over de inhoud van de functie kun je tot 12 augustus 2019 contact opnemen met Hugo Bartelink, telefoon 030 - 228 96 02.

Vanaf 19 augustus 2019 tot de sluitingsdatum met Janneke Lamberts, telefoon 030 - 228 94 38.

Heb je interesse?

Solliciteer direct online via gemeentebanen vóór 26 augustus 2019 ter attentie van P&O, Carien Rockx, personeelsadviseur.

Vervolg

De kennismakingsgesprekken vinden plaats op woensdag 4 september 2019. Kandidaten die daarvoor uitgenodigd worden ontvangen uiterlijk 30 augustus 2019 bericht.

Er vindt gelijktijdige in- en externe werving plaats. De selectieprocedure wordt met de interne kandidaten eerst afgerond voordat de procedure met de externe kandidaten wordt opgestart.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.