Beleidsmedewerker onderwijshuisvesting

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan waarin je een bijdrage aan de samenleving kunt leveren en nieuwe carrièrestappen kunt maken? Een functie waarin je zelfstandig én vanuit een divers samengesteld team aan de slag gaat? Waarbij je zelf jouw balans tussen werk en privé kunt organiseren? Dat kan in De Bilt!

Wij zoeken een Beleidsmedewerker onderwijshuisvesting voor 32 uur per week. 

Zó werkt het in De Bilt

Bij de gemeente De Bilt werk je aan uitdagende maatschappelijke opgaven in een ambitieuze regio. Samen met zo’n 250 collega’s lever je een relevante bijdrage aan de samenleving. Daar zet je je 100% voor in. Je kunt tegen een stootje en ziet uitdaging in het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving. Je werkt vanuit een team met verschillende disciplines en zoveel mogelijk dichtbij de inwoners, organisaties en instellingen. 

Jouw team

Je komt te werken in het team Sport, Onderwijs en Subsidies. Een enthousiast en gedreven team dat bestaat uit zo’n 6 medewerkers die actief zijn op het gebied van sport, kinderopvang, leerlingenvervoer, subsidies. De sfeer binnen het team is open en informeel. 

Wat ga je doen?

Gemeente De Bilt neemt haar wettelijke zorgplicht ten aanzien van de huisvesting van de scholen serieus. De afgelopen jaren heeft de gemeente, in goed overleg met de schoolbesturen, veel geïnvesteerd in de nieuwbouw, uitbreiding en renovatie van schoolgebouwen. Voorlopig blijft dit een continu proces, want met het SER-energieakkoord, het Klimaatakkoord, de kwaliteitseisen binnenmilieu en de gewijzigde onderwijsinzichten wacht er nog steeds een grote opgave, dat moet uitmonden in een nieuw Integraal Huisvestingsplan.
Onderwijshuisvesting is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Daardoor is een nauwe samenwerking met de schoolbesturen essentieel voor een goede taakuitoefening. Mede daarom is kennis van de landelijke ontwikkelingen op het terrein van de onderwijshuisvesting een pré en het zoeken van samenwerking/kennisdeling eveneens. Want de gemeente De Bilt functioneert niet als een eiland dat zich afsluit van externe ontwikkelingen, maar wil daar juist in participeren.

Concreet liggen er de volgende taken:

  • De eindverantwoordelijkheid voor het opstellen van een Integraal Huisvestingsplan
  • Afstemming tussen de schoolbesturen voor primair onderwijs en voortgezet onderwijs en accounthouder onderwijs
  • Reguliere taken ten aanzien van het beleidsterrein onderwijshuisvesting (actualiseren en uitvoeren huisvestingsverordening, bewegingsonderwijs, behandeling huisvestingsaanvragen en opstellen huisvestingsprogramma, financiën onderwijshuisvesting)
  • Toezicht op het (regionaal georganiseerde) openbaar onderwijs

Wat breng je mee?

  • Een afgeronde hbo-opleiding
  • Affiniteit met het beleidsterrein onderwijshuisvesting in een middelgrote gemeente, waarbij een scherp inzicht in de verantwoordelijkheidsverdeling binnen de overheid en tussen gemeente en schoolbesturen de voorkeur heeft. Datzelfde geldt voor enig juridisch- en financieel inzicht, aangezien dit de uitvoering van de werkzaamheden vergemakkelijkt
  • Ervaring met het opstellen en uitvoeren van Integrale Huisvestingsplannen en de gemeentelijke Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs strekt tot aanbeveling
  • Evenals met projectleiderschap bij grote onderwijshuisvestingsprojecten;
  • En zo mogelijk ervaring op het gebied van onderwijshuisvestingsbeleid in samenwerking met de schoolbesturen in een middelgrote gemeente
  • Competenties: inventief, creatief, proactief, leerbaar, bestuurlijke antenne, doorzetter, nee kunnen zeggen, onderzoek/analyseren

Wat bieden we?

Veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling, een dynamische werkomgeving, korte lijnen en een prettige werksfeer. Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden we een minimumsalaris van € 2.756,- (aanloopschaal 9) en een maximumsalaris van € 4.494,- (salarisschaal 10) bruto per maand. Bedragen gelden bij een 36-urige werkweek (salarispeil 1 oktober 2020). Naast het salaris krijg je een individueel keuzebudget (IKB) (17,05% van je salaris) dat je kunt besteden voor de aankoop van verlofuren, de aanschaf van een fiets of het volgen van een opleiding. Je kunt het keuzebudget uiteraard ook laten uitbetalen.

Heb je nog vragen?

Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Wim Ruiterkamp, beleidsmedewerker onderwijshuisvesting via telefoon 030-228 95 52 of e-mail w.ruiterkamp@debilt.nl

Heb je interesse?

Solliciteer direct online via gemeentebanen! Je motivatiebrief en CV kun je t/m 15 juni 2021 sturen naar Carien Rockx, HR-adviseur.

Delen? Ja graag!
Acquisitie? Nee, dank je.