Beleidsmedewerker Sociaal Domein (aandachtsgebied Wmo)

Heb je een visie op de transformatie Wmo? Heb je een brede blik en kun je Wmo plaatsen in de context van het totale sociaal domein? Kijk je over grenzen heen en maak je graag stappen? Ben je daarnaast iemand die kansen ziet, doortastend is in het realiseren van jouw ideeën en kun je daarin mensen meenemen? Dan is deze vacature jou op het lijf geschreven:

Beleidsmedewerker Sociaal Domein (m/v)
Met aandachtsgebied Wmo, 32-36 uur per week
Voorlopig voor 2 jaar

Zó werkt het in De Bilt

Bij de gemeente De Bilt werk je aan uitdagende maatschappelijke opgaven in een ambitieuze regio. Samen met zo’n 250 collega’s lever je een relevante bijdrage aan de samenleving. Daar zet je je 100% voor in. Je kunt tegen een stootje en ziet uitdaging in het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving. Je werkt vanuit een team met verschillende disciplines en werkt zoveel mogelijk dichtbij de inwoners, organisaties en instellingen.

Jouw team

Je komt te werken in team Sociaal Domein, een enthousiast en gedreven team, dat bestaat uit zo’n 20 medewerkers die actief zijn op de beleidsterreinen Wmo, Jeugd, Welzijn, Participatiewet, Sport, (Passend-) Onderwijs en Onderwijshuisvesting. De toegang tot de jeugdhulp is belegd bij het Centrum voor Jeugd en Gezin en voor de Wmo bij het Sociaal Team van Mens De Bilt. Voor Werk en Inkomen werken wij samen met de Regionale Dienst Werk en Inkomen. Er heerst een informele en open sfeer waarbinnen mensen elkaar graag helpen. Integraliteit en transformatie in combinatie met de schaarste van middelen zijn uitdagingen die ons binden.

Wat ga jij doen?

Als beleidsmedewerker zet jij je in voor de doorontwikkeling van het brede terrein van het sociaal domein met in jouw functie een accent op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Personen met verward gedrag en andere kwetsbare doelgroepen. In samenwerking met de welzijnsorganisatie MENS De Bilt, de collega’s van team Sociaal Domein en de collega’s van Veiligheid binnen de gemeente als ook collega’s van onze samenwerkingsgemeenten in de regio, draag je bij aan het transformeren, ontwikkelen, voorwaarden scheppen en monitoren van de ondersteuning aan inwoners bij het zo lang mogelijk met passende ondersteuning zelfstandig kunnen wonen en deelnemen aan de samenleving. Zo streven we naar meer en intensievere verbindingen tussen bijvoorbeeld formele en informele zorg. Als ervaren adviseur op het gebied van de Wmo houd je je verder bezig met o.a. accounthouderschap ‘Doelgroepenvervoer en andere Wmo-voorzieningen’, en het  uitvoeren en door ontwikkelen van cliëntervaringsonderzoeken.

Wat verwachten we van jou?

Je bent initiatiefrijk, doortastend en een stevige gesprekspartner met een no-nonsens mentaliteit. Je beschikt over analytisch denkvermogen, je bent communicatief sterk en goed in het onderhouden van contacten en het afwegen van verschillende belangen. Je bent hierin omgevingsbewust, resultaatgericht en politiek-bestuurlijk sensitief. Je bent een teamspeler, meer generalist dan specialist. Je bent verbinder en een netwerker is die makkelijk schakelt tussen verschillende partijen.

Wat heb je daarvoor nodig?

  • Je hebt een afgeronde, relevante HBO opleiding
  • Je beschikt over minimaal 3 jaar ervaring als beleidsadviseur Wmo bij een gemeente of een aanbieder van Wmo-voorzieningen of begeleiding (harde eis)
  • Je hebt een gedegen kennis van en ervaring met werkzaamheden volgend uit de planning & control cyclus, de gemeentelijke jaarcyclus rond subsidiëring, de inhoud van contracten met aanbieders van Wmo-voorzieningen of begeleiding
  • Je bent zelfstandig, stressbestendig, adviesvaardig, initiatiefrijk  en samenwerkingsgericht
  • Handig, maar geen harde eis: Je kunt goed omgaan met data en sociale media; Je bent vaardig in communicatie met partners en inwoners, en je kunt hierin een regierol vervullen

Wat bieden we?

De gemeente De Bilt is een organisatie waarbinnen we elkaar waarderen en inspireren. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden helpen bij het bewaken van de balans tussen werk en privé. Je kunt je bij ons verder ontwikkelen en collega’s in hun ontwikkeling ondersteunen. Er is veel vrijheid om je werk in te vullen. Je kunt tijd- en plaats-onafhankelijk werken, al ontmoeten we elkaar ook graag in het goed bereikbare en toegankelijke gemeentekantoor.

Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden we een minimumsalaris van € 2.702,- (aanloopschaal 9) en een maximumsalaris van € 4.406,- bruto per maand (functionele schaal 10). Bedragen gelden bij een 36-urige werkweek (salarispeil 1 januari 2020). Naast het salaris krijg je een individueel keuzebudget (17,05% van je salaris) dat je kunt besteden voor de aankoop van verlofuren, de aanschaf van een fiets, het volgen van een opleiding of de uitruil van vakbondscontributie. Je kunt het keuzebudget uiteraard ook laten uitbetalen.

Heb je nog vragen?

Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Tolinda de Vries, beleidsmedewerker Wmo, via 030 - 228 94 88. Of  t.devries@debilt.nl.

Heb je interesse?

Solliciteer direct online! Je motivatiebrief en CV kun je t/m 1 maart 2020 sturen t.a.v. Patricia Kok. De eerste gespreksronde vindt plaats op 5 februari, in de ochtend.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern geplaatst.

Delen? Ja graag!
Acquisitie? Nee, dank je.