Beleidsmedewerker Sociaal Domein met aandachtsgebied Wmo

Ben jij op zoek naar een veelzijdige baan waarin je aan alle kanten mee kan werken aan een inclusieve en betere samenleving? Heb jij alle kleuren van de regenboog in je? Kan je zelfstandig werken en ben je een verbinder? Dan is dit de vacature voor jou!

Beleidsmedewerker Sociaal Domein
Met aandachtsgebied Wmo, 32-36 uur per week 

Zó werkt het in De Bilt

Gemeente De Bilt is een middelgrote gemeente. Dat betekent dat we hier werken met 250 duizendpoten. We zijn ambitieus en pragmatisch en zetten ons samen in voor een betere samenleving. In De Bilt zijn de lijntjes kort. Zo heb je regelmatig contact met het bestuur maar word je in enkele gevallen ook verwacht mee te denken met een casus. Als beleidsmedewerker houd je de grote lijnen in de gaten maar vergeet je niet dat het vaak om maatwerk draait. 

In De Bilt werken we in zelforganiserende teams. Dit vraagt een grote mate van zelfstandigheid waarbij ook het samenspel erg belangrijk is. Je komt te werken in een relatief klein team waar gezelligheid en werken hand in hand gaan. 

Jouw team

Als beleidsmedewerker Sociaal Domein werk je in het team beleid Wmo, Jeugd, participatie en volksgezondheid. Dat bestaat uit 10 personen. In dit team werk je samen met nog een collega beleidsmedewerker Wmo. Er heerst een informele en open sfeer waarbinnen mensen elkaar graag helpen. Binnen het sociaal domein werken we vanuit de Biltse aanpak. De uitdaging die ons bindt is ervoor te zorgen dat iedere inwoner mee kan doen in de samenleving.  

Binnen onze gemeente hebben wij het hybride werken geïntroduceerd. Dit betekent dat je deels op kantoor en deel thuis je werkzaamheden verricht. Het is een pre als je thuis over een goede werkplek beschikt. Wij stellen hiervoor een laptop en een telefoon ter beschikking. 

Wat ga jij doen? 

Als beleidsmedewerker zet jij je in voor de doorontwikkeling op het brede terrein van het sociaal domein met in jouw functie een accent op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), beleid huishoudelijke hulp en materiële voorzieningen, welzijn (mantelzorg en vrijwilligersbeleid) en inclusief beleid en daarnaast ben je accounthouder van een aantal kleine welzijnsinstellingen. 

In samenwerking met de welzijnsorganisatie MENS De Bilt, de collega’s van team Sociaal Domein als ook collega’s van onze samenwerkingsgemeenten in de regio, draag je bij aan het transformeren, ontwikkelen, voorwaarden scheppen en monitoren van de ondersteuning aan inwoners bij het zo lang mogelijk met passende ondersteuning zelfstandig kunnen wonen en deelnemen aan de samenleving. Zo streven we naar meer en intensievere verbindingen tussen bijvoorbeeld formele en informele zorg. 

Wat verwachten we van jou? 

Je bent initiatiefrijk, doortastend en een stevige gesprekspartner met een no-nonsens mentaliteit. Je beschikt over analytisch denkvermogen, je bent communicatief sterk en goed in het onderhouden van contacten en het afwegen van verschillende belangen. Je bent hierin omgevingsbewust, resultaatgericht en politiek-bestuurlijk sensitief. Je bent een teamspeler, meer generalist dan specialist. Je bent verbinder en een netwerker is die makkelijk schakelt tussen verschillende partijen.

Wat heb je daarvoor nodig?

  • Je hebt een afgeronde, relevante hbo-opleiding.
  • Je bent zelfstandig, stressbestendig, adviesvaardig, initiatiefrijk en samenwerkingsgericht.
  • Je beschikt over minimaal 1 tot 3 jaar ervaring binnen de Wmo bij een gemeente of een aanbieder van Wmo-voorzieningen of begeleiding.
  • Je hebt kennis van en ervaring (of de bereidheid om het je eigen te maken) met werkzaamheden volgend uit de planning & control cyclus, de gemeentelijke jaarcyclus rond subsidiëring, het houden van accountgesprekken met aanbieders van Wmo-voorzieningen of begeleiding. 

Wat bieden we?

De gemeente De Bilt is een organisatie waarbinnen we elkaar waarderen en inspireren. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden helpen bij het bewaken van de balans tussen werk en privé. Je kunt je bij ons verder ontwikkelen en collega’s in hun ontwikkeling ondersteunen. Er is veel vrijheid om je werk in te vullen. Je kunt tijd- en plaats-onafhankelijk werken, al ontmoeten we elkaar ook graag in het goed bereikbare en toegankelijke gemeentekantoor. 

Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden we een minimumsalaris van € 2.798,- (aanloopschaal 9) en een maximumsalaris van € 4.562,- bruto per maand (functionele schaal 10). Bedragen gelden bij een 36-urige werkweek (salarispeil 1 december 2021). Naast het salaris krijg je een individueel keuzebudget (17,05% van je salaris) dat je kunt besteden voor de aankoop van verlofuren, de aanschaf van een fiets, het volgen van een opleiding of de uitruil van vakbondscontributie. Je kunt het keuzebudget uiteraard ook laten uitbetalen. 

Heb je nog vragen?

Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Tim Wolters, beleidsmedewerker Wmo, via 06 53 94 45 21 of per e-mail: t.wolters@debilt.nl.

Heb je interesse?

Solliciteer direct online via de onderstaande knop! Je motivatiebrief en CV kun je sturen ter attentie van Carien Rockx, HR businesspartner. 
De vacature staat open tot we de geschikte kandidaat hebben gevonden. Op 28 maart vindt de eerste briefselectie plaats met daar opvolgend op 31 maart de eerste gesprekken. 

Solliciteer via Gemeentebanen

Tenslotte

We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt in onze organisatie. Daarom verwelkomen we diversiteit in onze organisatie. Of dat nu gaat om verschil in achtergrond, leeftijd, geaardheid, arbeidsbeperking of anderszins. Verschillen tussen collega’s geven variatie in bijvoorbeeld kennis, ervaring en kwaliteiten. Zo kunnen we het werk in, met én voor onze gemeente nog beter doen.

Delen? Ja graag!
Acquisitie? Nee, dank je.