Gebiedsmakelaar met helicopterview

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan waarin je een bijdrage aan de samenleving kunt leveren en nieuwe carrièrestappen kunt maken? Een functie waarin je zelfstandig én vanuit een divers samengesteld team aan de slag gaat? Waarbij je zelf jouw balans tussen werk en privé kunt organiseren? Dat kan in De Bilt!

Wij zoeken per direct een  Gebiedsmakelaar met helicopterview, 36 uur per week voor het gebied De Bilt.

Zó werkt het in De Bilt

Bij de gemeente De Bilt werk je aan uitdagende maatschappelijke opgaven in een ambitieuze regio. Samen met zo’n 250 collega’s lever je een relevante bijdrage aan de samenleving. Daar zet je je 100% voor in. Je kunt tegen een stootje en ziet uitdaging in het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving. Onze organisatie is in beweging. We bouwen aan kleinere, logische teams met een heldere kernopdracht en intensieve samenwerkingsrelaties onderling. Deze teams versterken onze gebiedsgerichte aanpak en manier van werken. 

Als gebiedsmakelaar ben je een netwerker bij uitstek, die weet wat er leeft en speelt in je gebied. Je weet verbinding te leggen tussen de samenleving en de gemeentelijke organisatie. Je werkt nauw samen met de collega’s van de verschillende vakdisciplines om initiatieven en projecten mogelijk te maken. Daarvoor moet je energiek zijn en stevig in je schoenen staan. Samen met je collega gebiedsmakelaars werk je aan het verankeren van gebiedsgericht en opgave gestuurd werken in de organisatie. 
Naast je rol als gebiedsmakelaar kun je ook gevraagd worden voor het begeleiden van projecten en programma’s. 

Wat ga je doen?

 • Je hebt een procesgerichte, verbindende rol
 • Je werkt samen met je collega-gebiedsmakelaar aan opgaven en initiatieven in jouw gebied. Je haalt met het team actief informatie op in de samenleving en het bestuur. Je verbindt deze onderwerpen op een slimme manier met elkaar
 • Je adviseert en werkt mee aan participatietrajecten zowel bij gemeentebrede thema’s als bij projecten in je gebied
 • Je 'makelt en schakelt' tussen de samenleving, de vakinhoudelijke teams en het bestuur om de gebiedsgerichte opgaven uit te voeren: verbinding leggen is het sleutelwoord
 • Je ontwikkelt en onderhoudt een relatienetwerk, zowel binnen als buiten de organisatie
 • Je bevordert gebiedsgericht werken in de interne organisatie waarbij je vanuit een procesgerichte rol bijdraagt aan de ontwikkel- en veranderopgave. Je werkt samen op basis van gezamenlijke verantwoordelijkheid
 • Je maakt deel uit van de crisisorganisatie
 • Je bent in staat projecten of programma’s te begeleiden. 

Wat breng je mee?

 • Je hebt ervaring met het verbinden en samenwerking met (gemeentelijke) partners, ondernemers en bewoners
 • Je beschikt over sterke adviesvaardigheden
 • Je bent in staat om tussen uiteenlopende partijen, op verschillende niveaus en met  verschillende typen opgaven te schakelen
 • Je leest je snel in op uiteenlopende dossiers en weet hoofdlijnen en details te onderscheiden
 • Je bent in staat overzicht te houden en stelt prioriteiten
 • Je hebt lef en doorzettingsvermogen en weet goed om te gaan met weerstand
 • Je kijkt met creatieve en ondernemende blik naar opgaven
 • Je voelt politiek-bestuurlijke processen goed aan en hebt kennis van besluitvormingsprocessen
 • Ervaring als een projectleider in verschillende typen projecten is een pre
 • Je bent flexibel en hebt geen 9-17 mentaliteit
 • Je beschikt over HBO+ werk- en denkniveau.

Wat bieden wij?

De gemeente De Bilt is een organisatie waarbinnen we elkaar waarderen en inspireren. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden helpen bij het bewaken van de balans tussen werk en privé. Je kunt je bij ons verder ontwikkelen en collega’s in hun ontwikkeling ondersteunen; Er is veel vrijheid om je werk in te vullen. 

Voor deze functie bieden we (afhankelijk van opleiding en ervaring) vooralsnog een minimumsalaris van € 3.277,- (aanloopschaal 10A) en een maximumsalaris van € 5.196,- (salarisschaal 11) bruto per maand. Bedragen gelden bij een 36-urige werkweek (salarispeil 1 oktober 2020). 
De arbeidsovereenkomst is in eerste instantie voor bepaalde tijd van 1 jaar, met perspectief op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Naast het salaris krijg je een individueel keuzebudget (IKB) (17,05% van je salaris) dat je kunt besteden voor de aankoop van verlofuren, de aanschaf van een fiets of het volgen van een opleiding. Je kunt het keuzebudget uiteraard ook laten uitbetalen.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met Selma Bommel, gebiedsmakelaar via telefoon 06 33 88 70 22. Heb je een korte vraag over de functie? Stuur dan gerust een whatsapp.

Heb je interesse?

Solliciteer direct online via gemeentebanen.nl. Je motivatiebrief en CV kun je t/m 11 april 2021 sturen naar Boy Tuasuun,  HR businesspartner.

De eerste ronde selectiegesprekken vinden plaats op 19 april 2021. De tweede ronde selectiegesprekken zijn gepland op 22 april 2021. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Delen? Ja, graag!
Acquisitie? Nee, dank je