HR Business Partner met senior taken

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan waarin je een bijdrage aan de samenleving kunt leveren en nieuwe carrièrestappen kunt maken? Een functie waarin je zelfstandig én vanuit een divers samengesteld team aan de slag gaat? Waarbij je zelf jouw balans tussen werk en privé kunt organiseren? Dat kan in De Bilt!

Wij zoeken:

HR Business Partner met senior taken
32-36 uur per week

Zó werkt het in De Bilt

Gemeente De Bilt telt ruim 43.000 inwoners en wordt gevormd door zes dorpen: Bilthoven, De Bilt, Groenekan, Maartensdijk, Hollandsche Rading en Westbroek. Bijzonder aan de gemeente is de groene ligging in een stedelijke regio. Met de ambitie om een economisch, sociaal en ecologisch topklimaat te scheppen, werken ruim 230 medewerkers van de gemeente continu aan een leefbaarder, groener, duurzamer en ondernemender De Bilt. Een gemeente waar het voor mensen nog fijner wonen, werken en recreëren is. 

Bekijk onderstaand filmpje (YouTube) om te zien wat gemeente De Bilt nog meer te bieden heeft. 

Om deze ambitie te kunnen realiseren, is de gemeentelijke organisatie in ontwikkeling. De afgelopen jaren hebben we belangrijke stappen gezet om meer opgaven gestuurd en gebiedsgericht te werken. Daarnaast bouwen we verder aan een organisatie die flexibel is en slagkracht heeft: we werken vanuit kleine, zelforganiserende teams met een heldere kernopdracht. Lees hier ons organisatieverhaal.

Bekijk wat gemeente De Bilt nog meer te bieden heeft in onderstaande video:

Wat ga je doen? 

Je werkt actief mee aan het versterken van de kwaliteit en het werkplezier in onze organisatie. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is om het zelforganiserend vermogen van de teams te versterken. 

Dat doe je door verschillende teams dagelijks te adviseren en te begeleiden bij personeelsvraagstukken zoals werving & selectie, onboarding, opleiding en ontwikkeling, evaluatiegesprekken en verzuim. Je werkt daarin nauw samen met de teamondersteuners (coaches) en ambtelijk opdrachtgevers. 

Als HR Business Partner ben je nauw betrokken bij de dagelijkse gang van zaken in de teams en onze organisatie en ben je verantwoordelijk voor HR-processen zoals het ontwikkelen, realiseren en opvolgen van het HR-beleid, in lijn met het organisatieverhaal.

In deze rol werk je zeer zelfstandig, je bent daarbij de sparringpartner voor je HR collega’s en werk je goed samen met teamcontrollers om juiste en tijdige analyses en voorstellen te maken.

Naast je adviesrol draag je bij aan de ontwikkeling en vernieuwing van HR-beleid voor de gehele organisatie. Specifiek voor jou staan de volgende uitdagende senior rollen en projecten klaar:

  • HRBP voor Managementteam en op thema’s adviseur WOR-bestuurder
  • Verantwoordelijk voor P&C cyclus / formatie & bezetting / accountant / budgethouderschap
  • Demandmanager E-hrm Youforce Visma-Raet (regionale samenwerking)
  • Arbo coördinator 

Samen met je collega’s zorg je voor de uitvoering van de onderwerpen die op de HR agenda staan en we vertellen je er graag meer over. 

Jouw team 

In De Bilt werken we zoals gezegd in zelforganiserende teams. Als HR team hebben we daarin een essentiële rol, gaaf toch?! Er wordt hard gewerkt en het is soms best zoeken, maar je staat er nooit alleen voor. Teamontwikkeling staat daarbij centraal, op vakinhoud maar ook op gezelligheid! 
Jij gaat deel uitmaken van een team dat naast twee HR businesspartners bestaat uit drie HR consulenten, een salarisadviseur en een HRBP met senior taken. En misschien ben jij die laatste? 

De salarisverwerking is ondergebracht bij een externe verwerker. Op maandag is het team bijeen in het gemeentehuis voor onder andere een weekstart en werkoverleg (als team en/of bilateraal). Verder in de week werkt het team afwisselend op kantoor of thuis, afhankelijk van gemaakte afspraken en het soort werk dat er gedaan moet worden. Dat geeft dus vrijheid in werk en privé dat past bij een moderne werkgever.

Wie ben jij? 

Je bent een enthousiaste, ondernemende professional die graag mensen en organisaties in beweging brengt, die minimaal 5 jaar werkervaring heeft als HR adviseur/businesspartner. Je hebt een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van HRM en je bent goed aangehaakt bij actuele uitdagingen binnen ons vakgebied. Je beschikt over uitstekende communicatieve en digitale vaardigheden.

Je toont lef en ambitie. Je durft op te staan binnen de organisatie en je eigenaar te voelen van het veranderproces. Je kunt tegen een stootje en bent niet bang om in een situatie te stappen waarin nog niet alles kristalhelder is.

Daarnaast is natuurlijk conceptueel kunnen denken én handelen van belang. Waar gaat de organisatie heen en wat betekent dit voor de medewerkers? Daar moet je antwoorden op kunnen geven vanuit HR. Inzicht in financiën en bedrijfsvoering is daarbij haast vanzelfsprekend. Tot slot ben je assertief en bezit je een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen. Oh ja, het is geen voorwaarde, maar wel een pré als je werkervaring hebt in het publieke domein.

Wat bieden we?

Een leuke, veelzijdige baan met veel vrijheid én verantwoordelijkheid om je werk in te vullen en je persoonlijk te ontwikkelen. Gemeente De Bilt is een organisatie waarbinnen we elkaar waarderen en inspireren. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden helpen bij het bewaken van de balans tussen werk en privé. Je kunt tijd- en plaats onafhankelijk werken, al ontmoeten we elkaar ook graag in het goed bereikbare en toegankelijke gemeentekantoor. 

Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden we een salaris tussen € 3.406,- en € 5.372,- bruto per maand (schaal 10a - 11 cao gemeenten). Bedragen gelden bij een 36-urige werkweek (salarispeil 1-04-2022). Naast het salaris krijg je een individueel keuzebudget (17,05% van je salaris). Daarmee kun je (met belastingvoordeel) extra verlof kopen, een fiets aanschaffen, een opleiding volgen of gewoon uit laten betalen.

Heb je nog vragen?

Die beantwoorden we graag! Neem hiervoor telefonisch contact op met Carien Rockx, HR businesspartner op telefoonnummer 06 28 14 98 66 of mail je vragen naar c.rockx@debilt.nl.

Heb je interesse?

Enthousiast geworden om aan de slag te gaan bij de gemeente De Bilt? Solliciteer direct online via de onderstaande knop. Je motivatiebrief en CV kun je sturen naar Peter Blokhuis, HR businesspartner. Het eerste selectiegesprek voeren we in de eerste twee weken van september, en vindt in het gemeentehuis plaats. Als jij meegenomen wilt worden in deze gespreksronde reageer dan uiterlijk 25 augustus. Deze vacature blijft openstaan totdat de functie ingevuld is.

Solliciteer via Gemeentebanen

Deze vacature wordt zowel intern als extern tegelijkertijd uitgezet.

Delen? Ja graag!
Acquisitie? Nee, bedankt.