HR consulent

Ben jij op zoek naar een uitdagende nieuwe baan waarin je een bijdrage aan de samenleving levert en nieuwe carrièrestappen kunt maken? Een functie waarin je zelfstandig én samen met een enthousiast team aan de slag gaat? Waarbij je zelf jouw balans tussen werk en privé kunt organiseren?

Dat kan bij de gemeente De Bilt! Wij zoeken voor ons HR team een:

HR consulent
voor 36 uur per week  (1 fte)

Zó werkt het in De Bilt

Bij Gemeente De Bilt werk je aan uitdagende maatschappelijke opgaven in een ambitieuze regio. Samen met zo’n 250 collega’s lever je een relevante bijdrage aan de samenleving. Daar zet je je 100% voor in. Je kunt tegen een stootje en ziet uitdaging in het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving. Je werkt vanuit een team met verschillende disciplines, dicht bij je klanten: de medewerkers en leidinggevenden.

Wat ga je doen?

Je biedt ondersteuning bij alle activiteiten die op een HR-afdeling plaatsvinden en fungeert als vraagbaak voor de medewerkers en leidinggevenden. Samen met de andere twee HR consulenten ondersteun je de HR Business Partners en zorg je ervoor dat de werkzaamheden van de personeels- en salarisadministratie vlekkeloos verlopen. Dat betekent accuraat en efficiënt (samen) werken in een organisatie die volop in beweging is en waar de drive sterk aanwezig is om de kwaliteit van de dienstverlening zo hoog mogelijk te houden.

Het betreft een brede functie waarbij je op diverse terreinen van het HR-vlak je bijdrage kunt leveren. Het accent in jouw werkzaamheden zal aanvankelijk liggen op de administratieve ondersteuning bij verzuimmanagement. Denk hierbij aan het zorgvuldig doorvoeren van alle consequenties voor een zieke medewerker in zijn arbeidsvoorwaarden, maar ook het contact onderhouden met UWV. Jouw inspanningen leveren een waardevolle bijdrage aan het beheersbaar houden en terugdringen van het ziekteverzuim.
Naast je ondersteuning bij verzuimmanagement heb je een rol bij het werving en selectieproces van nieuwe medewerkers, en zorg je ervoor dat de administratieve afhandeling van de bijbehorende HR-processen met betrekking tot jouw aandachtsgebieden worden opgepakt en verwerkt.  

In samenwerking met je HR-collega’s heb je een actieve rol in het up to date houden van de ontwikkelingen op het gebied van onze cao en de arbeidsvoorwaarden.  

Per 1 januari 2020 is een nieuw e-HRM systeem geïmplementeerd (Youforce Raet). Op dit moment gaat de optimalisatiefase daarvan bijna van start. Het is daarom belangrijk dat jij energie krijgt van het verbeteren van werkprocessen en affiniteit hebt met e-HRM systemen. Met jouw helikopter view is het geen probleem voor jou om deze procesverbeteringen te implementeren.  

Ook op het gebied van opleidingen, personeelsgesprekken en functiewaardering kun je je steentje bijdragen. Deze functie is dan ook een mooie kans om verder in het HR-vak te groeien. Met een goed opleidingsniveau en de juiste mentaliteit kun je je bij onze organisatie uitstekend ontwikkelen.

Wat verwachten we?

Je bent enthousiast, dienstverlenend en houdt van aanpakken. Je bouwt graag mee aan een professioneel HR team. Je bent proactief in het signaleren van verbeteringen en als je ergens tegen aanloopt ga jij actief op zoek naar de juiste (creatieve) oplossing. Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk. Je bent een teamplayer, maar je kunt ook prima zelfstandig werken. Je bent iemand die met druk kan omgaan en gewend is aan deadlines. Je hebt cijfermatig inzicht, bent accuraat, bezit de capaciteit om het totale overzicht te bewaren en gaat integer om met vertrouwelijke informatie.

Je hebt een afgeronde opleiding op MBO+ of HBO niveau richting HRM/P&O en ervaring met e-HRM systemen. Ervaring met personeelsadministratie is een voorwaarde. Ervaring met salarisadministratie is een pré.

Wat bieden we?

Gemeente De Bilt is een organisatie waar we elkaar waarderen en inspireren. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden helpen bij het bewaken van de balans tussen werk en privé. Je kunt je bij ons verder ontwikkelen. Er is veel vrijheid om je werk naar eigen inzicht in te vullen. Je kunt tijd- en plaats-onafhankelijk werken, al ontmoeten we elkaar doorgaans in het goed bereikbare en toegankelijke gemeentekantoor.
Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden we een salaris van minimaal € 2.149,- (aanloopschaal 7) tot maximaal € 3.556,- (schaal 8) bruto per maand. Bedragen gelden bij een 36-urige werkweek (salarispeil 1 juli 2020). Het dienstverband is in eerste instantie tijdelijk voor de duur van één jaar, met perspectief op een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Naast het salaris krijg je een individueel keuzebudget (IKB) (17,05% van je salaris) dat je kunt besteden voor de aankoop van verlofuren, de aanschaf van een fiets of het volgen van een opleiding. Je kunt het keuzebudget uiteraard ook laten uitbetalen.

Vragen over de functie en procedure?

De eerste gespreksronde zal plaatsvinden op 15 juli 2020 in de ochtend.
Nadere informatie kun je inwinnen bij de HR-consulenten, Gea Schuurman 030 - 228 94 41 of
Cora Bröring 030 - 228 95 53 of via HR@debilt.nl.  

Heb je interesse?

Solliciteer direct online, je sollicitatiebrief en CV kun je tot 6 juli 2020 sturen t.a.v. Patricia Kok, Kwartiermaker Team Ondersteuning Gebieden.

Delen? Ja, graag!
Acquisitie? Nee, dank je.