Junior beleidsadviseur onderwijshuisvesting

Ben jij op zoek naar een baan waarin je een bijdrage aan de samenleving kunt leveren en carrièrestappen kunt maken? Een functie waarin je zelfstandig én vanuit een divers samengesteld team aan de slag gaat? Waarbij je zelf jouw balans tussen werk en privé kunt organiseren? Dat kan in De Bilt!

Wij zoeken per direct een:

Beleidsadviseur (starter)
aandachtsgebied Onderwijshuisvesting
32 uur per week

Ken jij die vooroordelen ook?

Werken bij de gemeente saai? Echt niet! Ook wij kennen de vooroordelen, maar niets is minder waar. Werken bij een gemeente betekent afwisseling, kansen krijgen en je met onderwerpen bezighouden die er echt toe doen. Neem bijvoorbeeld het onderwerp onderwijshuisvesting. Geen dag is hetzelfde. Je gaat in gesprek met directies en bestuurders van scholen en spreekt met hen over het toekomstig gebruik en verduurzaming van de onderwijsgebouwen. Vooral de komende jaren zullen in het teken staan van verandering in de onderwijshuisvesting. Ingegeven door internationale afspraken over klimaatakkoord, maar ook rekening houdend met een gezond binnenklimaat. Voldoende redenen om je uitgedaagd te voelen.

Bij ons krijg je de kans om in een kleine organisatie, waar de lijntjes kort en de contacten heel direct zijn, het verschil te maken. Je wordt de eerste maanden begeleid door een zeer ervaren beleidsadviseur die jou een aantal dagen per week wegwijs zal maken. Binnen onze eigen organisatie maar ook in het onderwijsveld. Hij leert je hoe je bijvoorbeeld beleidsvoorstellen opstelt, hoe de verantwoordelijkheidsverdeling eruit ziet tussen gemeente en schoolbesturen, hoe je het gesprek aangaat met collega’s en schooldirecteuren en hij gaat met je mee als je de wethouder moet adviseren. Na je uitgebreide inwerkperiode zul je merken dat je steeds meer zelf kunt en steeds vaker alleen op pad gaat. Maar je kunt altijd terugvallen op je collega’s in het team. Kortom, onze organisatie staat te trappelen om jouw talent alle kansen te geven.

Jouw rol

 • Je geeft invulling aan het beleidsterrein onderwijshuisvesting. 
 • Je pakt zelfstandig (deel)projecten op. Hierbij kun je denken aan de begeleiding van het opstellen van een integraal onderwijshuisvestingsplan. 
 • Je analyseert de effecten van beleid en komt indien nodig met verbetervoorstellen.
 • Inwoners, stakeholders en collega’s neem je mee in de visie op onderwijshuisvesting in de gemeente De Bilt. Je luistert naar hun input en vertaalt deze naar nieuw te ontwikkelen beleid.

Jouw kwaliteiten

 • Je beschikt over minimaal een HBO werk- en denkniveau en hebt passie voor het werken bij een gemeente. Daarbij maakt het voor ons niet uit dat je hierin startend bent. Als je maar gemotiveerd bent en enthousiast om alles aan te pakken.
 • Enige affiniteit met onderwijshuisvesting en gevoel voor cijfers (financiën) vinden we erg fijn. 
 • Werken bij een gemeente is dynamisch en aan verandering onderhevig. Jij beschikt daarom over een flexibele werkhouding en je kunt tegen een stootje.
 • Je durft eigenaarschap te tonen. Je maakt vanuit vertrouwen je eigen keuzes en staat ervoor open om opgaven in de caseload proactief tot een goed einde te brengen.
 • Jij bent creatief en durft buiten de kaders te denken om tot een maatwerkoplossing te komen voor een (complex) vraagstuk.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Het maakt voor jou niet uit of je in gesprek bent met een inwoner, schooldirecteur, wethouder of collega.

Onze tegenprestaties

Natuurlijk mag je van ons ook het een en ander verwachten. Wij belonen jouw inzet met het volgende:

 • Jouw werk doet er echt toe voor de inwoners van gemeente De Bilt.
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met mogelijkheid tot verlenging.
 • Een mooi startsalaris in aanloopschaal 9 (max. € 4.048,-  bruto per maand bij een 36-urige werkweek (peildatum 1 oktober 2020). Doorgroei naar schaal 10 (max. € 4.494,-)  bruto per maand) ligt in het vooruitzicht. 
 • Maandelijks bouw je een individueel keuzebudget op van 17,05% over je brutosalaris. Dit kun je inzetten voor bijvoorbeeld de inkoop van extra vrije dagen, het gebruik van de fietsregeling of als extra loon.
 • Fijne collega’s die er voor je zijn als het mee- en tegenzit.
 • Verlofregelingen, zoals ouderschapsverlof, zorgverlof of leeftijdsverlof.
 • Een flinke portie regie over je werk-privébalans: zo kun je verlofuren (ver)kopen.
 • Waardering voor frisse ideeën en een kritische houding.
 • Ruimte om te groeien en te experimenteren.
 • Verantwoordelijkheid en vertrouwen.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met Wim Ruiterkamp, beleidsmedewerker onderwijshuisvesting via telefoonnummer 030 - 228 95 52

Heb je interesse?

Solliciteer direct online via gemeentebanen! Je motivatiebrief en CV kun je tot en met 22 augustus 2021 sturen ter attentie van Carien Rockx, HR businesspartner.
De kennismakingsgesprekken vinden plaats op 31 augustus 2021. Kandidaten die daarvoor uitgenodigd worden ontvangen uiterlijk 24 augustus bericht. 

Delen? Ja, graag!
Acquisitie? Nee, dank je.