Juridisch adviseur omgevingsrecht

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan waarin je een bijdrage aan de samenleving kunt leveren en nieuwe carrièrestappen kunt maken? Een functie waarin je zelfstandig én vanuit een divers samengesteld team aan de slag gaat? Waarbij je zelf jouw balans tussen werk en privé kunt organiseren? Dat kan in De Bilt! Wij zoeken een juridisch adviseur omgevingsrecht voor 32 tot 36 uur per week.

Zó werkt het in De Bilt

Het is goed werken voor de inwoners, organisaties en bedrijven in de zes dorpen die samen de gemeente De Bilt vormen. Men weet dat ze elkaar nodig hebben om de gemeente leefbaarder, groener, duurzamer en ondernemender te maken. Om het voor de ruim 42.000 mensen nog fijner te maken om daar te wonen, te werken en te recreëren. Mensenwerk dus. Onze ruim 200 medewerkers laten zich elke dag weer inspireren door de wensen en ontwikkelingen in Bilthoven, De Bilt, Groenekan, Maartensdijk, Hollandsche Rading en Westbroek. Steeds vaker werken wij binnen een netwerk van inwoners en bedrijven, dat zelf zaken voor elkaar kan krijgen. Mensen, middelen en technieken slim aan elkaar knopen: dat is onze kracht. Door meer en betere samenwerking binnen de organisatie en met ondernemers en burgers: dat is de werkelijke innovatie in onze manier van werken.

Onze organisatie is in ontwikkeling. We werken op dit moment nog actief aan het vergroten van het zelf organiserend vermogen van onze teams, en het inregelen van het ambtelijk opdrachtgeverschap in de interne organisatie. De teams bouwen zelfstandig aan hun teamplannen en zijn zelf verantwoordelijk voor de resultaten die zij behalen. Daarin werken zij samen met de strategisch managers die fungeren als ambtelijke opdrachtgever op de inhoud. De teams zijn naast resultaat verantwoordelijk ook zelf aan zet voor alles wat zij daarvoor nodig hebben. 

Wat ga je doen?

Je werkzaamheden als jurist Omgevingsrecht bij gemeente De Bilt zijn zeer divers. Je bent een juridische vraagbaak op het gebied van het omgevingsrecht zowel voor het bestuur, collega’s en klanten. Samen met de andere juristen zorg je voor verhoging van de juridische kennis en het juridisch bewustzijn binnen onze organisatie. Je controleert uitgaande besluitbrieven met betrekking tot omgevingsvergunningaanvragen. Verder begeleid je, samen met de casemanager, de complexere aanvragen. Deze leg je voor aan het college en indien van toepassing aan de raad. Ook vertegenwoordig je het college van burgemeester en wethouders in bezwaar- en beroepszaken. Uiteraard ben je bekend met het schrijven van memo’s, college- en raadsvoorstellen. 

Wie zoeken we?

Je hebt ruime en recente werkervaring opgedaan in het omgevingsrecht en denkt in oplossingen in plaats van problemen. Je bent klantgericht, dwz je kunt je verplaatsen in de problematiek van anderen en je ziet ook het probleem achter het probleem. Je bent in staat met creatieve oplossingen te komen die inspelen op de belangen van alle betrokken partijen. 

Qua competenties verwachten wij dat je politiek-bestuurlijk sensitief bent, omgevingsbewust en praktisch bent ingesteld. Je bent communicatief vaardig, werkt planmatig en resultaatgericht, waarbij jij je inzet voor zowel je eigen deel als voor het totaal. Je staat stevig in je schoen en kunt goed omgaan met tijdsdruk.

Je bent een open en prettige vraagbaak en niet bang om ook ongevraagd advies te geven. 

Wat heb je daarvoor nodig?

  • Je hebt minimaal een afgeronde HBO-rechtenopleiding of aantoonbaar soortgelijk kennisniveau;
  • Je hebt ruime kennis van, en recente werkervaring opgedaan in, het omgevingsrecht;
  • Je hebt gedegen kennis van het Algemeen bestuursrecht;
  • Je bent beschikbaar op (voornamelijk) dinsdagavonden en donderdagavonden voor hoorzittingen van de commissie bezwaarschriften en voor de raad (commissie) vergaderingen.

Jouw team

Je gaat aan de slag in het Team RO, stedenbouw en omgevingsrecht. Hierin zitten nog twee andere juristen Omgevingsrecht. Binnen dit team werken de juristen nauw samen met onze adviseurs ruimtelijke ontwikkeling en stedenbouwkundigen bij het verkennen van de wenselijkheid en haalbaarheid van initiatieven in de fysieke leefomgeving. Vanuit dit team heb je vaak contact met collega’s van het Team Vergunningen Toezicht en Handhaving. 

Wat bieden we?

Veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling, een dynamische werkomgeving, korte lijnen en een prettige werksfeer. Afhankelijk van opleiding en ervaring geldt een salaris van minimaal € 2.865,- bruto per maand (schaal 9) en maximaal € 4.671 - bruto per maand (schaal 10). Bedragen gelden bij een 36-urige werkweek en zijn op basis van de cao Gemeenten. Daarnaast krijg je een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen. 

Heb je nog vragen?

Meer informatie over deze functie of de procedure kun je inwinnen bij Rens Wisselo via e-mail r.wisselo@debilt.nl.

Heb je interesse?

Enthousiast geworden om aan de slag te gaan bij de gemeente De Bilt? Solliciteer direct online via onderstaande knop.

Je motivatiebrief en CV kun je sturen naar. Katja Joosten, HR Business Partner. De eerste selectiegesprekken zijn op 21 juni 2022. Als jij meegenomen wilt worden in deze gespreksronde reageer dan vóór 19 juni 2022. Deze vacature blijft openstaan totdat de functie ingevuld is.

Solliciteer via Gemeentebanen

Ten slotte

We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt in onze organisatie. Daarom verwelkomen we diversiteit in onze organisatie. Of dat nu gaat om verschil in achtergrond, leeftijd, geaardheid, arbeidsbeperking of anderszins. Verschillen tussen collega’s geven variatie in bijvoorbeeld kennis, ervaring en kwaliteiten. Zo kunnen we het werk in, met én voor onze gemeente nog beter doen.

Deze vacature wordt zowel intern als extern tegelijkertijd uitgezet.

Delen? Ja graag!
Acquisitie? Nee, bedankt.