Juridisch adviseur Omgevingsrecht

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan waarin je een bijdrage aan de samenleving kunt leveren en nieuwe carrièrestappen kunt maken? Een functie waarin je zelfstandig én vanuit een divers samengesteld team aan de slag gaat? Waarbij je zelf jouw balans tussen werk en privé kunt organiseren? Dat kan in De Bilt! Wij zoeken een:

Juridisch adviseur omgevingsrecht voor 32-36 uur per week.

Zo werkt het in De Bilt

Gemeente De Bilt telt ruim 43.000 inwoners en wordt gevormd door zes dorpen: Bilthoven, De Bilt, Groenekan, Maartensdijk, Hollandsche Rading en Westbroek. Bijzonder aan de gemeente is de groene ligging in een stedelijke regio. Met de ambitie om een economisch, sociaal en ecologisch topklimaat te scheppen, werken ruim 230 medewerkers van de gemeente continu aan een leefbaarder, groener, duurzamer en ondernemender De Bilt. Een gemeente waar het voor mensen nog fijner wonen, werken en recreëren is. Bekijk onderstaande video om te zien wat gemeente De Bilt nog meer te bieden heeft. 

Om deze ambitie te kunnen realiseren, is de gemeentelijke organisatie in ontwikkeling. De afgelopen jaren hebben we belangrijke stappen gezet om meer opgavegestuurd en gebiedsgericht te werken. Daarnaast bouwen we verder aan een organisatie die flexibel is en slagkracht heeft: we werken vanuit kleine, zelforganiserende teams met een heldere kernopdracht. Lees hier ons organisatieverhaal. (pdf, 317 KB)

Bekijk wat de gemeente De Bilt nog meer te bieden heeft in onderstaande video:

Wat ga je doen?

Je werkzaamheden als jurist Omgevingsrecht bij gemeente De Bilt zijn zeer divers. Je bent een juridische vraagbaak op het gebied van het omgevingsrecht, zowel voor het bestuur, collega’s en klanten. Samen met de andere juristen zorg je voor verhoging van de juridische kennis en het juridisch bewustzijn binnen onze organisatie. Je controleert uitgaande besluitbrieven met betrekking tot omgevingsvergunningaanvragen. Verder begeleid je, samen met de casemanager, de complexere aanvragen. Deze leg je voor aan het college en indien van toepassing aan de raad. Ook vertegenwoordig je het college van burgemeester en wethouders in bezwaar- en beroepszaken. Uiteraard ben je bekend met het schrijven van memo’s, college- en raadsvoorstellen.

Wie zoeken we?

Je hebt ruime en recente werkervaring opgedaan in het omgevingsrecht en denkt in oplossingen in plaats van problemen. Je bent klantgericht; je kunt je verplaatsen in de problematiek van anderen en je ziet ook het probleem achter het probleem. Je bent in staat met creatieve oplossingen te komen die inspelen op de belangen van alle betrokken partijen.

Qua competenties verwachten wij dat je politiek-bestuurlijk sensitief bent, omgevingsbewust en praktisch bent ingesteld. Je bent communicatief vaardig, werkt planmatig en resultaatgericht, waarbij jij je inzet voor zowel je eigen deel als voor het totaal. Je staat stevig in je schoenen en kunt goed omgaan met tijdsdruk. Je bent een open en prettige vraagbaak en niet bang om ook ongevraagd advies te geven.

Wat heb je daarvoor nodig?

  • Je hebt minimaal een afgeronde HBO-rechtenopleiding of aantoonbaar soortgelijk kennisniveau;
  • Je hebt ruime kennis van, en recente werkervaring opgedaan in, het omgevingsrecht;
  • Je hebt gedegen kennis van het Algemeen bestuursrecht;
  • Je bent beschikbaar op (voornamelijk) dinsdagavonden en donderdagavonden voor hoorzittingen van de commissie bezwaarschriften en voor de raads- en commissievergaderingen.

Jouw team

Je gaat aan de slag in het Team RO, stedenbouw en omgevingsrecht. Hierin zitten nog twee andere juristen Omgevingsrecht. Binnen dit team werken de juristen nauw samen met onze adviseurs ruimtelijke ontwikkeling en stedenbouwkundigen bij het verkennen van de wenselijkheid en haalbaarheid van initiatieven in de fysieke leefomgeving. Vanuit dit team heb je vaak contact met collega’s van het Team Vergunningen Toezicht en Handhaving. 

Wat bieden we?

Veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling, een dynamische werkomgeving, korte lijnen en een prettige werksfeer. Afhankelijk van opleiding en ervaring geldt een salaris van minimaal €3.090,- bruto per maand (schaal 10) en maximaal €5.021, - bruto per maand (schaal 10A). Bedragen gelden bij een 36-urige werkweek en zijn op basis van de cao Gemeenten. Daarnaast krijg je een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen.

Heb je nog vragen?

Die beantwoorden we graag! Nadere informatie over deze functie of de procedure kun je inwinnen bij Rens Wisselo via r.wisselo@debilt.nl.

Heb je interesse?

Enthousiast geworden om aan de slag te gaan bij de gemeente De Bilt? Solliciteer direct online via onderstaande knop. Je motivatiebrief en CV kun je sturen naar Anoushka Helsdingen, HR businesspartner. Deze vacature blijft openstaan totdat de functie ingevuld is.

Solliciteer via Gemeentebanen

Tenslotte

We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt in onze organisatie. Daarom verwelkomen we diversiteit in onze organisatie. Of dat nu gaat om verschil in achtergrond, leeftijd, geaardheid, arbeidsbeperking of anderszins. Verschillen tussen collega’s geven variatie in bijvoorbeeld kennis, ervaring en kwaliteiten. Zo kunnen we het werk in, met én voor onze gemeente nog beter doen.

Deze vacature wordt zowel intern als extern tegelijkertijd uitgezet.

Delen? Ja graag!
Acquisitie? Nee, bedankt.