Juridisch adviseur privaat- en vastgoedrecht (senior)

Wij dagen je uit mee te bouwen om de gemeente De Bilt leefbaarder, groener, duurzamer en ondernemender te maken. Kun jij dit samen met inwoners en partners voor elkaar krijgen? Laat ons dan zien wat jij op dit gebied in je mars hebt! 

Jij bent een netwerker, een regisseur en een leider in je eigen werk. Natuurlijk ben je op de hoogte van wat er in de samenleving en op je vakgebied speelt! Wat leuk dat jij onze nieuwe collega wordt in de rol van:

Juridisch adviseur privaat- en vastgoedrecht (senior/medior)
24-32 uur per week

Zo werkt het in De Bilt

Gemeente De Bilt telt ruim 43.000 inwoners en wordt gevormd door zes dorpen: Bilthoven, De Bilt, Groenekan, Maartensdijk, Hollandsche Rading en Westbroek. Bijzonder aan de gemeente is de groene ligging in een stedelijke regio. Met de ambitie om een economisch, sociaal en ecologisch topklimaat te scheppen, werken ruim 230 medewerkers van de gemeente continu aan een leefbaarder, groener, duurzamer en ondernemender De Bilt. Een gemeente waar het voor mensen nog fijner wonen, werken en recreëren is. 

Om deze ambitie te kunnen realiseren, is de gemeentelijke organisatie in ontwikkeling. De afgelopen jaren hebben we belangrijke stappen gezet om meer opgave gestuurd en gebiedsgericht te werken. Daarnaast bouwen we verder aan een organisatie die flexibel is en slagkracht heeft: we werken vanuit kleine, zelforganiserende teams met een heldere kernopdracht. Lees hier ons organisatieverhaal.

Bekijk wat gemeente De Bilt nog meer te bieden heeft in onderstaande video.

Wat ga je doen? 

Je komt te werken binnen het team grondzaken en vastgoed. In de andere teams zitten je vakgroep collega’s waarmee je kunt sparren en nauw samenwerkt.
Je gaat de gemeente adviseren bij vraagstukken op, met name, het privaatrechtelijk vlak. Je stelt diverse overeenkomsten op, zoals intentie-, samenwerkings-, huur-, koop-/realisatie-, erfpacht-, pacht- en anterieure overeenkomsten. Namens de gemeente maak je deel uit van het team dat de onderhandelingen voert over deze overeenkomsten, om zodoende een juridisch robuuste en (bestuurlijk) gunstige overeenkomst te sluiten. Je beoordeelt en corrigeert notariële akten (o.a. verkoop grond, opstalrechten, erfdienstbaarheden en kettingbedingen). Daarnaast zorg je voor het opstellen van diverse standaard overeenkomsten.  Als juridisch adviseur privaat- en vastgoedrecht adviseer je de organisatie over allerhande (publiek en privaat) juridische vraagstukken rondom vastgoed en grondzaken.
De gemeente De Bilt is een zelforganiserende organisatie. Dat betekent dat er geen teammanager is maar dat de diverse werkzaamheden van de teammanager verdeelt zijn over de leden van het team. Van jou verwachten we onder andere dat je de aanjager teamontwikkelingen wordt. Dit betekent dat jij het voortouw neemt in de teamontwikkelingen, maar ook een belangrijke schakel bent tussen het team enerzijds en de strategisch manager en gemeentesecretaris anderzijds.

Wat breng je mee?

Je bent analytisch en pro-actief. Je voorziet tijdig eventuele juridische risico’s op gebied van grondzaken en vastgoed en schakelt hierop met de verantwoordelijk projectleider of strategisch manager. Een goed gevoel voor politiek bestuurlijke verhoudingen bij een gemeente is daarom onontbeerlijk. Verder ben je resultaatgericht en neem je verantwoordelijkheid niet alleen voor je eigen werk, maar ook voor het team en de organisatie. Je bent open en enthousiast, hebt een praktische instelling en kunt goed en professioneel samenwerken in (project)teams. Je deelt je kennis en vindt het leuk om anderen te coachen.
Je bent in het bezit van een WO-diploma Rechten en hebt een aantal jaren relevante werkervaring. Bij voorkeur opgedaan in een vergelijkbare functie bij een gemeente.

Bovendien heb je kennis van en ervaring in:

  • Privaatrecht op gebied van grondzaken en vastgoed (o.a. huur-, koop-, erfpacht-, pacht- en contractrecht), 
  • Affiniteit met fiscaal recht (omzetbelasting en overdrachtsbelasting)
  • Affiniteit met aanbestedingsrecht en gebiedsontwikkeling.
  • Planschade;
  • Kostenverhaal en grondexploitaties.

Wat bieden we? 

Veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling, een dynamische werkomgeving, korte lijnen en een prettige werksfeer. 
Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden we een minimumsalaris van € 4.020,- (aanloopschaal 11a) en een maximumsalaris van € 6.470,- (salarisschaal 12) bruto per maand. Bedragen gelden bij een 36-urige werkweek (salarispeil 2 januari 2023). Wij gaan uit van een langdurige samenwerking. Bij indiensttreding ontvang je daarom direct een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Naast het salaris krijg je een individueel keuzebudget (IKB) (17,05% van je salaris) dat je kunt besteden voor de aankoop van verlofuren, de aanschaf van een fiets of het volgen van een opleiding. Je kunt het keuzebudget uiteraard ook laten uitbetalen. 

Heb je nog vragen? 

Met vragen over de inhoud van de functie en over de procedure kun je contact opnemen met Linda Zwinkels, kwartiermaker grondzaken en vastgoed, telefoon 06 - 28 47 18 62.

Heb je interesse? 

Enthousiast geworden om aan de slag te gaan bij de gemeente De Bilt? Solliciteer dan direct online via de onderstaande knop voor 12 mei en stuur je CV en motivatiebrief naar Linda Zwinkels, kwartiermaker grondzaken en vastgoed. Deze vacature staat open staan tot er een geschikte kandidaat gevonden is.

Solliciteer via Gemeentebanen

Ten slotte 

We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt in onze organisatie. Daarom verwelkomen we diversiteit in onze organisatie. Of dat nu gaat om verschil in achtergrond, leeftijd, geaardheid, arbeidsbeperking of anderszins. Verschillen tussen collega’s geven variatie in bijvoorbeeld kennis, ervaring en kwaliteiten. Zo kunnen we het werk in, met én voor onze gemeente nog beter doen. 

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern uitgezet. 

Delen? Ja graag! 
Acquisitie? Nee, bedankt.