Projectleider Assetmanagement

Heb jij interesse in openbare ruimte en ervaring met projectmatig werken? Ben je creatief en kun je goed plannen en organiseren? Ben jij op zoek naar een nieuwe baan waarin je samen met jouw collega’s het verschil kunt maken voor onze inwoners? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij zoeken een Projectleider Assetmanagement voor 32-36 uur per week.

Wat ga je doen? 

Als projectleider ben je verantwoordelijk voor de gehele loop van civiele projecten van voorontwerp tot en met nazorg, zowel praktisch als financieel. Naast de integrale verantwoordelijkheid voor je 'eigen' projecten ontplooi je initiatieven om de kwaliteit van het proces- en rechtmatig werken van het team te versterken. Je speelt een belangrijke rol in het meer projectmatig werken binnen het team.

Bij ruimtelijke en verkeerskundige ontwikkelingen participeer en adviseer je in de ontwerpfase en neem je vervolgens de verantwoordelijkheid voor de technische voorbereiding, aanbesteding en uitvoering. Je bent in staat om de beleidskaders van de diverse vakgebieden, de beheersaspecten en de ideeën van bewoners te vertalen naar een integraal ontwerp waar draagvlak voor is. Het maken en afstemmen van werkplanningen, planmatig werken, kostencalculaties en het beheersen van de kosten zijn belangrijke taken. 

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de directievoering. De projectleider zorgt voor bewaken, controleren en rapporteren ten aanzien van technische randvoorwaarden, kwaliteit van het product, verschillende milieuvoorwaarden, bestekken met bijbehorende bestekstekeningen en projectbudgetten. Ook communicatie en participatie rondom de projecten, bijvoorbeeld via het organiseren van informatieavonden, verbinden van initiatieven van burgers en ondernemers aan onze gemeentelijke opgaven, maar ook interne afstemming en contacten met ingenieursbureaus en uitvoerende partijen, zijn belangrijke aspecten in de functie.

Belangrijke thema’s voor de korte en middellange termijn zijn uitvoering van het water- en klimaatplan, doorontwikkeling natuurlijk spelen, groenrenovaties, diverse aanbestedingen, actualisatie handboek inrichting openbare ruimte en de doorontwikkeling van het afvalbeleid.

Jouw team 

In De Bilt werken we in zelforganiserende teams. Jij gaat deel uitmaken van het team Assetmanagement. In het team werk je samen met 17 collega’s aan onze opdracht.

Wij richten ons op het ontwikkelen en duurzaam in stand houden van onze gemeentelijke eigendommen in de fysieke openbare ruimte. Hiervoor ontwikkelen en implementeren wij beleid en zorgen wij voor de integrale planningen van (meerjaarlijkse) onderhoudswerkzaamheden. Wij verzorgen de voorbereiding van onderhoudswerk en (integrale) herinrichtings- en reconstructieprojecten. Vervolgens begeleiden wij de uitvoering ervan. Wij werken daarbij veel samen met externe partijen. Wij regelen de vorming van de contracten en het contractmanagement. Wij verzorgen ook de contacten met onze inwoners en ondernemers, en de samenwerking met hen in planvorming en uitvoering. Wij verzamelen en ontsluiten data en geografische informatie, niet alleen voor onze eigen werkzaamheden, maar voor de gehele organisatie en onze inwoners. We zijn als team bezig om stappen te maken naar meer projectmatig werken en de nieuwe medewerker zal daar zeker een rol in gaan spelen.

Wat neem je mee?  

Je bent een verbinder, zowel binnen de organisatie als met partners daarbuiten. Daarnaast heb je een proactieve houding en denkt oplossingsgericht en creativiteit. Je kunt goed planmatig en gestructureerd werken en je bent daarin daadkrachtig, flexibel en klantgericht. Samenwerken is de basis, maar ook zelfstandig kun je prima functioneren.

 • Je hebt een afgeronde relevante opleiding op minimaal HBO-niveau, bij voorkeur op civiel- en/of cultuurtechnisch gebied
 • Je hebt interesse in de openbare ruimte, denk hierbij aan de domeinen wegbeheer, rioolbeheer, groenbeheer, afvalinzameling, speel- en straatmeubilair en waterbeheer.
 • Je hebt kennis van aanbestedingen en rechtmatigheid
 • Je hebt globale kennis op de totale integrale inrichting van de openbare ruimte en de diverse domeinen en je kijkt met een brede, integrale blik naar het beheer en onderhoud van de openbare buitenruimte

Wat bieden we?

Wij bieden een leuke, veelzijdige baan met veel vrijheid én verantwoordelijkheid, midden in Nederland. In jouw functie draag je bij aan een mooiere wereld voor onze inwoners. Je kunt werken waar en wanneer je wilt, maar uiteraard ontmoeten we elkaar regelmatig in ons goed bereikbare gemeentekantoor. Je krijgt 230 nieuwe collega’s die jou waarderen en inspireren. In onze Bilthal kun je altijd terecht voor een praatje met een van hen. En als je daar toch bent, neem je meteen even een stuk fruit mee. Klinkt goed, toch?

 • Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden we een salaris van minimaal € 3.719 (schaal 10A) tot maximaal € 5.366 (schaal 10A) bruto per maand. Bedragen gelden bij een 36-urige werkweek (salarispeil 2 januari 2023). De vacature is voor 32 tot 36 uur in de week.
 • We geloven in een langdurige samenwerking. Bij indiensttreding krijg je daarom direct een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aangeboden
 • Naast het salaris krijg je een individueel keuzebudget (IKB) (17,05% van je salaris) dat je kunt besteden voor de aankoop van verlofuren, de aanschaf van een fiets of het volgen van een opleiding. Je kunt het keuzebudget uiteraard ook laten uitbetalen
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en thuiswerkvergoeding
 • Actieve personeelsvereniging
 • Een zakelijke telefoon en een laptop
 • 194,4 vakantie-uren bij een 36-urige werkweek
 • Opleidingsmogelijkheden onder andere via ons eigen leerportaal

Interesse?

Enthousiast geworden om aan de slag te gaan bij gemeente De Bilt? Solliciteer dan via onderstaande knop! Wij ontvangen jouw CV en/of motivatiebrief graag. Je kun je brief richten aan Jeroen Botman, Senior HRBP. Als jij meegenomen wilt worden in deze eerste gespreksronde, reageer dan uiterlijk zondag 24 september 2023.  

Heb je nog vragen? Neem hiervoor contact op met Eric Oosterwijk, Regisseur Openbare Ruimte, team Assetmanagement via e-mail e.oosterwijk@debilt.nl of  telefoon 06 28 14 95 84.Voor vragen over het proces kan je contact opnemen met Jeroen Botman, Senior HRBP, via telefoon 06 39 36 06 30.

Je bent ook altijd welkom om een kopje koffie te komen drinken en kennis te maken.

Solliciteer via Gemeentebanen

Zó werkt het in De Bilt

Gemeente De Bilt heeft ruim 43.000 inwoners en bestaat uit zes kernen: Bilthoven, De Bilt, Groenekan, Maartensdijk, Hollandse Rading en Westbroek. Bijzonder aan de gemeente is de groene ligging in een stedelijke regio. Wij werken aan een leefbaarder, groener, duurzamer en ondernemender De Bilt. Zin om hieraan bij te dragen? Kijk op ons YouTubekanaal of onderstaande video om te zien wat gemeente De Bilt nog meer te bieden heeft.

De afgelopen jaren hebben we belangrijke stappen gezet om meer opgavengestuurd en gebiedsgericht te werken. Daarnaast bouwen we verder aan een organisatie die flexibel is en slagkracht heeft: we werken vanuit kleine, zelforganiserende teams met een heldere kernopdracht. 

Meer weten? Lees hier ons organisatieverhaal.

Bekijk wat gemeente De Bilt nog meer te bieden heeft in onderstaande video.

Delen? Ja graag! Acquisitie? Nee, bedankt.