Regionaal beleidsadviseur Onderwijs en Jeugd

Zó werkt het in de Regio Zuidoost Utrecht

Het is goed werken voor de inwoners, organisaties en bedrijven in de vijf gemeenten (Bunnik, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist), die samen onze regio in het sociaal domein vormen. We willen de samenleving sterker maken en weten dat we elkaar daarbij nodig hebben. Mensenwerk dus. 

Wij dagen je uit om hieraan mee te bouwen en te laten zien wat jij op dit gebied in je mars hebt.  Je bent goed op de hoogte van wat er speelt in het sociale domein en je zoekt een plek waar eigen inbreng en creatieve gedachten worden gewaardeerd. Je kunt prioriteiten stellen en je hebt een hands-on mentaliteit.

Als dit je aanspreekt, ben je misschien wel geschikt als Regionaal beleidsadviseur Onderwijs en Jeugd voor 24 uur per week. 

Je komt te werken in het regionale kernteam, dat bestaat uit een collega beleidsmedewerker, twee contractmanagers, een informatiemanager en een managementondersteuner. Het team wordt aangestuurd door de programmamanager. Je werkt nauw samen met de teams van beleidsmedewerkers uit de vijf gemeenten. 

Wat verwachten we van jou?

We zijn op zoek naar een ervaren beleidsmedewerker sociaal domein, die sturing kan geven aan veranderingen. Je werkterrein ligt op onderwijs en jeugdhulp. Bij de start ligt het accent op de transformatieagenda jeugdhulp van de regio (NvO). Je geeft samen met de overige drie projectleiders vorm aan de NvO. Je eerste opgave is om samen met de coördinatoren van de lokale teams te zorgen dat de doelen uit de NvO worden vertaald naar de dagelijkse praktijk van de consulenten in de lokale teams. Je zorgt ook dat binnen de gemeenten de voorwaarden geschapen worden om dit mogelijk te maken. Je legt afspraken over de samenwerking vast en actualiseert deze waar nodig. 

De jeugdhulp en de aansluiting daarvan op het (passend) onderwijs zijn voortdurend in beweging. Je volgt de landelijke ontwikkelingen, onder andere in de J42 en in passend onderwijs, je adviseert de gemeentes in de te maken keuzes en geeft leiding aan het bereiken van gestelde doelen binnen je vakgebieden.

Wat heb je daarvoor nodig?

  • Een afgeronde WO-opleiding, bij voorkeur met een component veranderkunde
  • Ervaring op het beleidsterrein onderwijs, ervaring met jeugdbeleid is een pre
  • Analyseren van ontwikkelingen (in wetgeving en vanuit monitoring) en deze vertalen naar gemeentes
  • In staat zijn beleid te vertalen naar uitvoering, je bent een aanpakker
  • Netwerker
  • Flexibiliteit

Wat bieden wij?

In deze functie val je organisatorisch onder de gemeente De Bilt en functioneel onder de regionale programmamanager, die het kernteam aanstuurt. Op dit moment wordt onderzocht bij welke gemeente het kernteam een plaats krijgt. In afwachting daarvan word je aangesteld bij de gemeente De Bilt. 
 
Voor het uitvoeren van de opgaves zoals Norm van Opdrachtgeverschap Jeugd werken we in onze regio in driehoeken van bestuurlijk opdrachtgever – ambtelijk opdrachtgever – opdrachtnemer. Dit zorgt voor een dynamische werkomgeving, waar de vaste factor is dat je werkt met mensen met hart voor het organiseren van goede kansen voor kinderen.

Veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling, een dynamische werkomgeving, korte lijnen en een prettige werksfeer. Afhankelijk van opleiding en ervaring geldt een minimumsalaris van € 3.701,- en een maximumsalaris van € 5.372,- (salarisschaal 11) bruto per maand. Bedragen gelden bij een 36-urige werkweek.   

Heb je nog vragen?

Nadere informatie kun je inwinnen bij Beja Burema, regionaal ambtelijk opdrachtgever jeugd, via telefoon 06 28 43 87 89 en Jolet Swagers, interim regionaal programmamanager NvO jeugd, via telefoon06 43 46 81 25

Heb je interesse?

Solliciteer direct online via onderstaande knop! Je motivatiebrief en CV kun je sturen naar Carien Rockx, HR businesspartner.
Als je meegenomen wilt worden in de eerste selectieronde reageer dan voor maandag 3 oktober 2022.
Deze vacature blijft openstaan totdat de functie ingevuld is.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

Solliciteer via gemeentebanen