Strategisch juridisch adviseur

Ben je op zoek naar een nieuwe baan waarin je een bijdrage kan leveren aan een organisatie die midden in de samenleving staat? Een functie waarin je zelfstandig en vanuit een divers samengesteld team aan de slag gaat? Waarbij jezelf de balans tussen werk en privé kan organiseren? Dat kan bij gemeente De Bilt!

Voor ons team Advies zijn wij op zoek naar een:

Strategisch Juridisch Adviseur  
32 uur per week (0,89 fte)

Zó werkt het in De Bilt

Bij de gemeente De Bilt werk je aan uitdagende maatschappelijke opgaven in een ambitieuze regio. Samen met zo’n 250 collega’s lever je een relevante bijdrage aan de samenleving. Daar zet je je 100% voor in. Je kunt tegen een stootje en ziet uitdaging in het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving. Je werkt vanuit een team met verschillende disciplines, dicht bij je klanten: de medewerkers en leidinggevenden.

Wat ga je doen?

In deze functie zorg je ervoor dat onze organisatie juridisch in control is. Daarnaast adviseer je over strategische organisatieontwikkelingen, regelgeving en beleidsvraagstukken.

 • Je adviseert, ondersteunt en informeert collega’s, management en het college van burgemeester en wethouders op juridisch gebied
 • Je zet een juridische kwaliteitszorgsysteem op, gebaseerd op de “plan-do-check-act cyclus”
 • Samen met het control-team van de organisatie voer je analyses en controles uit naar rechtmatigheid en doelmatigheid
 • Je bent voor het management het aanspreekpunt voor het optimaliseren van de juridische werkprocessen en het beheersen van juridische risico’s
 • Je houdt regie op het regelingenbestand en stelt onder meer de delegatie- en mandaatregeling op
 • Je toetst de juridische kwaliteit van bestuursvoorstellen; en
 • Je levert met jouw juridische kennis en enthousiasme een belangrijke bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de gemeentelijke organisatie

Wat verwachten we?

 • Je hebt een afgeronde WO-opleiding staats- en bestuursrecht
 • Kennis van het gemeenterecht, kennis van het privaatrecht is een pre
 • Werkervaring binnen de overheid is een vereiste
 • Je hebt een goed analytisch vermogen, kan logisch redeneren en goed hoofd- en bijzaken scheiden
 • Je hebt een goed inzicht in werkprocessen
 • Je beschikt over een goed gevoel voor bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen
 • Je bent proactief en communicatief
 • Je hebt aantoonbare ervaring met advisering
 • Je hebt uitstekende redactionele vaardigheden
 • Je kunt goed zelfstandig en in teamverband werken en
 • Je bent gemotiveerd, bereid om te investeren in zowel je eigen talenten als de verdere ontwikkeling van de gemeentelijke organisatie 

Wat bieden wij?

Gemeente De Bilt is een organisatie waar we elkaar waarderen en inspireren. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden helpen bij het bewaken van de balans tussen werk en privé. Je kunt je bij ons verder ontwikkelen. Er is veel vrijheid om je werk naar eigen inzicht in te vullen. Je kunt tijd- en plaats-onafhankelijk werken, al ontmoeten we elkaar doorgaans in het goed bereikbare en toegankelijke gemeentekantoor.

Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden we een salaris van minimaal € 3.526,- (aanloopschaal 11) tot maximaal € 5.464,- (schaal 11A) bruto per maand. Bedragen gelden bij een 36-urige werkweek (salarispeil 1 juli 2020). Het dienstverband is in eerste instantie tijdelijk voor de duur van één jaar, met perspectief op een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Naast het salaris krijg je een individueel keuzebudget (IKB) (17,05% van je salaris) dat je kunt besteden voor de aankoop van verlofuren, de aanschaf van een fiets, het volgen van een opleiding of de uitruil van vakbondscontributie. Je kunt het keuzebudget uiteraard ook laten uitbetalen.

Heb je nog vragen?

Nadere informatie kun je inwinnen bij Jennifer Makhan-Idu senior jurist Team Advies gemeente De Bilt 06 30 06 16 85.

Heb je interesse?

Solliciteer dan direct online, je sollicitatiebrief en CV kun je tot en met 16 juli 2020 sturen t.a.v. Pauline Tanahatoe, kwartiermaker team Centrale Ondersteuning.

De selectiegesprekken vinden plaats op 22 juli 2020 in de ochtend. Vooralsnog gaan we er van uit dat dit gesprek plaats zal vinden via een digitaal platform, echter mochten de coronamaatregelen het toelaten zal het gesprek plaatsvinden op het gemeentehuis. Een korte pitch over een casus maakt waarschijnlijk onderdeel uit van het wervingsproces.   

Er vindt gelijktijdige in- en externe werving plaats. De selectieprocedure wordt met de interne kandidaten eerst afgerond voordat de procedure met de externe kandidaten wordt opgestart.

Delen? Ja, graag!
Acquisitie? Nee, dank je.