Teamcoach
Ben jij op zoek naar een nieuwe baan waarin je een bijdrage aan de ontwikkeling van teams en de organisatie kunt leveren? Een functie waarin je zelfstandig én vanuit een divers samengesteld team aan de slag gaat? Wil jij werken in een organisatie die vol in beweging is en waar jij je waarde aan kan toevoegen?
Dan is gemeente De Bilt op zoek naar jou! Wij zoeken een:
Teamcoach
Een inspirerende en verbindende teamondersteuner (teamcoach) met doorzettingsvermogen
32-36 uur per week
Zó werkt het in De Bilt
Gemeente De Bilt telt ruim 43.000 inwoners en wordt gevormd door zes dorpen: Bilthoven, De Bilt, Groenekan, Maartensdijk, Hollandsche Rading en Westbroek. Bijzonder aan de gemeente is de groene ligging in een stedelijke regio. Met de ambitie om een economisch, sociaal en ecologisch topklimaat te scheppen, werken ruim 230 medewerkers van de gemeente continu aan een leefbaarder, groener, duurzamer en ondernemender De Bilt. Een gemeente waar het voor mensen nog fijner wonen, werken en recreëren is.
Om deze ambitie te kunnen realiseren, is de gemeentelijke organisatie in ontwikkeling. De afgelopen jaren hebben we belangrijke stappen gezet om meer opgave gestuurd en gebiedsgericht te werken. Daarnaast bouwen we verder aan een organisatie die flexibel is en slagkracht heeft: we werken vanuit kleine, zelforganiserende teams met een heldere kernopdracht. Lees hier ons organisatieverhaal.
Bekijk wat gemeente De Bilt nog meer te bieden heeft in onderstaande video.
De organisatie
Onze gemeentelijke organisatie werkt in kleine en herkenbare teams. Elk team heeft een eigen centrale opgave. De teams bouwen aan hun teamplannen en zijn verantwoordelijk voor de resultaten die zij behalen. Daarin werken zij samen met de strategisch managers die fungeren als ambtelijke opdrachtgever. De teams zijn naast resultaat verantwoordelijk ook zelf aan zet voor alles wat zij daarvoor nodig hebben. We werken aan het vergroten van het zelf organiserend vermogen van onze teams. Daarin speelt de teamondersteuner een belangrijke rol als coach van deze verandering.
Onze organisatie is in ontwikkeling. Onder de titel ‘Focus en Ruimte’ werken we langs vier sporen waar veel onderlinge samenhang tussen zit:
- Verbeteren van het planmatig werken.
- Verbeteren van de (ambtelijke) sturing in de organisatie.
- Ontwikkelen naar kleinere en herkenbare teams.
- Verbeteren van de samenwerking: hoe doen we het samen?
Als teamondersteuner begeleidt en coach je de teams in de omslag naar zelforganisatie. Je richt je onder andere op gerichte en gepersonaliseerde begeleiding van de teams en de individuele medewerkers binnen de teams. Je bent als teamlid van het team van vijf teamondersteuners medeverantwoordelijk voor het goed functioneren van dit team en voor het leveren van de benodigde ondersteuning aan de organisatie als geheel. Daarnaast verzorg je ook de verzuimbegeleiding in de rol van casemanager.Tot slot ben je een belangrijke partner voor de directie en de strategisch managers in het werkend krijgen en houden van de teams en de organisatie als geheel.
Wie zoeken we?
Je bent een netwerker die zichtbaar is, makkelijk contact legt en onderhoudt. Je overziet wat er binnen de teams speelt die jij begeleidt en wat dit betekent in het bereiken van de gewenste organisatie doelen. Je kunt gemakkelijk schakelen met zowel individuele medewerkers, teams als met de directie en strategisch managers. Je weet met een vraaggerichte en onderzoekende houding medewerkers en teams in beweging te krijgen en optimaal in zetten in het realiseren van gewenste resultaten.
Wat doe je zoal?
- Ondersteunen van teams in de ontwikkeling naar zelforganisatie.
- Bieden van ondersteuning aan teams op basis van de afgesproken processen en methoden, waaronder werken aan een teamplan en begeleiden van teamontwikkeling.
- Vraaggericht de teams begeleiden, waardoor het team zelf oplossingen kan bedenken.
- Aanreiken van instrumenten en doen van suggesties, zonder zelf de oplossing te geven of te zijn.
- Doorvoelen van onderliggende patronen en systeemdynamiek en hierop interveniëren.
- Bespreekbaar maken van bredere organisatievraagstukken en adviseren van en samenwerken met de directie en strategisch managers.
- Bijdragen aan veranderopgaven binnen de organisatie.
- Confronterend coachen met behoud van de ethiek.
Wat breng je mee?
- Opleiding op HBO/WO niveau in een relevante richting, bijvoorbeeld sociale wetenschappen of opleidingskunde. Een (team)coach opleiding is een pre.
- Minimaal 5 jaar recente werkervaring met implementatie van organisatieverandering.
- Recente werkervaring met het coachen van teams
- Bij voorkeur ervaring in het begeleiden van zelforganiserende of zelfsturende teams.
Wat bieden wij?
Een leuke, veelzijdige baan met veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Gemeente De Bilt biedt een dynamische werkomgeving, met korte lijnen en een prettige werksfeer. Afhankelijk van opleiding en ervaring geldt een salaris van minimaal € 4.447,- bruto per maand en maximaal € 6.103,- bruto per maand (functionele schaal 12, gebaseerd op een 36-urige werkweek). Daarnaast krijg je een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen. Wij geloven in een duurzame samenwerking. Bij indiensttreding krijg je daarom gelijk een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aangeboden.
Heb je nog vragen?
Meer informatie over deze functie of de procedure kun je inwinnen bij Mariska Rosheuvel, teamondersteuner (teamcoach), te bereiken op telefoonnummer 06 81 04 02 24.
Heb je interesse?
Enthousiast geworden om aan de slag te gaan bij de gemeente De Bilt? Solliciteer dan direct online via de onderstaande knop en stuur je cv en motivatiebrief of filmpje vóór 25 april om 10.00 uur naar HR aan Anoushka Helsdingen, HR Business Partner. De eerste selectiegesprekken voeren we op 2 mei 2023.
Tenslotte
We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt in onze organisatie. Daarom verwelkomen we diversiteit in onze organisatie. Of dat nu gaat om verschil in achtergrond, leeftijd, geaardheid, arbeidsbeperking of anderszins. Verschillen tussen collega’s geven variatie in bijvoorbeeld kennis, ervaring en kwaliteiten. Zo kunnen we het werk in, met én voor onze gemeente nog beter doen.