Teamcontroller met een brede blik

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan waarin je een bijdrage aan de samenleving kunt leveren en nieuwe carrièrestappen kunt maken? Een functie waarin je zelfstandig én vanuit een divers samengesteld team aan de slag gaat? Waarbij je zelf jouw balans tussen werk en privé kunt organiseren? Dat kan in De Bilt!

Wij zoeken:

Teamcontroller
met een brede blik
32-36 uur per week

Bij gemeente De Bilt werk je aan uitdagende maatschappelijke opgaven in een ambitieuze regio. Samen met zo’n 250 collega’s lever je een relevante bijdrage aan de samenleving. Daar zet je je 100% voor in. Je kunt tegen een stootje en ziet uitdaging in het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving.

Als teamcontroller ondersteun je collega’s, management en bestuur bij financieel-economische vraagstukken. Je bent het eerste aanspreekpunt voor alle medewerkers binnen jouw teams en je ondersteunt hen op het snijvlak van financiële, personele en operationele beheersing. Je adviseert en ondersteunt bij begroting en forecasting en monitort de uitgaven en de inzet van capaciteit. Ook adviseer je ten aanzien van procesmanagement, je zorgt dat we de interne beheersing elke dag een beetje beter doen. Daarnaast ben je het eerste aanspreekpunt voor de collega’s van financieel beleid. Je bent mede verantwoordelijk voor de totstandkoming van Planning & Control producten, daarbij vervul je voor jouw teams een trekkersrol. Risicobeheersing en kwaliteitsbewaking zijn voor jou bekende thema’s.  Je werk nauw samen met de financiële administratie.

Wie ben jij?

Je bent een gedreven business controller en verstaat als financieel professional je vak. Je bent stressbestendig, werkt proactief en resultaatgericht. Je hebt een sterke intrinsieke drive om orde op zaken te stellen en processen te optimaliseren. Je zoekt daarbij actief contact met collega’s intern of extern, om jouw doelen te behalen. Je bent in staat om mensen mee te krijgen in jouw adviezen en ze te motiveren hun werk wellicht anders te doen. Daarbij kun je goed hoofd- en bijzaken scheiden en onderscheid maken tussen wat bij jouw takenpakket hoort, en wat bij een ander moet worden belegd. Vanuit jouw hands-on mentaliteit voeg je dat toe wat nodig is om met elkaar de juiste stappen te zetten.
In de P&C cyclus hebben we te maken met pieken in de werkbelasting. Je bent flexibel en zet graag samen met collega’s je schouders er onder om de klus te klaren.

In De Bilt werken we in zelforganiserende teams. Jij gaat deel uitmaken van het team Planning & Control, waarbij je ook verbonden voelt met de teams waar jij als teamcontroller voor en mee werkt. Ook werk je nauw samen met team Financiële administratie. Jij zal vanuit je functie een brug vormen tussen deze teams. Daarnaast heb je een functionele relatie met de concern controller en de interne controller.
Het team Planning & Control bestaat uit 10 medewerkers die zich bezig houden met inkoopadvies, financiële advisering en financieel beleid en business control.

Dit neem je minimaal mee

• Je hebt een HBO werk- en denk niveau
  • Je hebt ervaring op het gebied van gemeentelijke financiën en kennis van het BBV;
  • Kennis van en ervaring met Key2financiën is een pré;
  • Ervaring in een adviseursrol is een pré en politieke sensitiviteit is nodig. Het adviseren van  portefeuillehouders hoort bij deze functie;
  • Je bent een verbinder en vertrouwt op de kracht van samenwerking;
  • Je initieert en denkt mee over verbetervoorstellen op het gebied van kwaliteit, rechtmatigheid en efficiency.

Een leuke, veelzijdige baan met veel vrijheid én verantwoordelijkheid om je werk in te vullen en je persoonlijk te ontwikkelen. De gemeente De Bilt is een organisatie waarbinnen we elkaar waarderen en inspireren. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden helpen bij het bewaken van de balans tussen werk en privé. Je kunt tijd- en plaatsonafhankelijk werken, al ontmoeten we elkaar ook graag in het goed bereikbare en toegankelijke gemeentekantoor.

Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden we een salaris tussen € 3.277,- en € 4.831,- bruto per maand (schaal 10A cao gemeenten). Bedragen gelden bij een 36-urige werkweek (salarispeil 1-10-2020). Naast het salaris krijg je een individueel keuzebudget (17,05% van je salaris). Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Die beantwoorden we graag! Neem hiervoor telefonisch contact op met Gerard Tertoogen en Rein van Soest, 030 - 228 94 11 of mail je vragen naar hr@debilt.nl

Enthousiast geworden om aan de slag te gaan bij de gemeente De Bilt? Solliciteer direct online via de onderstaande knop. Je motivatiebrief en CV kun je sturen naar Katja Joosten, HR Businesspartner, HR@debilt.nl. Deze vacature blijft openstaan totdat de functie ingevuld is.

Solliciteer via Gemeentebanen

Deze vacature is tegelijkertijd intern en extern uitgezet.
Acquisitie? Nee, bedankt.