Teamondersteuner (teamcoach)

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan waarin je een bijdrage aan de samenleving kunt leveren en nieuwe carrièrestappen kunt maken? Een functie waarin je zelfstandig én vanuit een divers samengesteld team aan de slag gaat? Waarbij je zelf jouw balans tussen werk en privé kunt organiseren? Dat kan in De Bilt! Wij zoeken een teamondersteuner (teamcoach) voor 28-36 uur per week, die onze medewerkers begeleidt in de volgende fase naar zelforganisatie.

Zó werkt het in De Bilt

Gemeente De Bilt telt ruim 43.000 inwoners en wordt gevormd door zes dorpen: Bilthoven, De Bilt, Groenekan, Maartensdijk, Hollandse Rading en Westbroek. Bijzonder aan de gemeente is de groene ligging in een stedelijke regio. Met de ambitie om een economisch, sociaal en ecologisch topklimaat te scheppen, werken ruim 230 medewerkers van de gemeente continu aan een leefbaarder, groener, duurzamer en ondernemender De Bilt. Een gemeente waar het voor mensen nog fijner wonen, werken en recreëren is. Kijk op ons YouTube-kanaal om te zien wat gemeente De Bilt nog meer te bieden heeft.

Om deze ambitie te kunnen realiseren, is de gemeentelijke organisatie in ontwikkeling. De afgelopen jaren hebben we belangrijke stappen gezet om meer opgavengestuurd en gebiedsgericht te werken. Daarnaast bouwen we verder aan een organisatie die flexibel is en slagkracht heeft: we werken vanuit kleine, zelforganiserende teams met een heldere kernopdracht. Meer daarover lees je in ons organisatieverhaal.

Wat ga je doen?

Als teamondersteuner begeleid en coach je de teams in de volgende fase naar zelforganisatie. Je richt je onder andere op gerichte en gepersonaliseerde begeleiding van de teams en de individuele medewerkers binnen de teams. Je bent als teamlid van het team van zes teamondersteuners medeverantwoordelijk voor het goed functioneren van dit team en voor het leveren van de benodigde ondersteuning aan de organisatie als geheel. Tot slot ben je een belangrijke partner voor de directie, strategisch managers en HR Business Partners in het werkend krijgen en houden van de teams en de organisatie als geheel. 

Wie zoeken we?

Je bent goed in het borgen van de ingezette verandering en helpt teams met het stellen van doelen en kaders en het werken volgens slimme procedures. Je overziet wat er binnen de teams speelt die jij begeleidt en wat dit betekent in het bereiken van de gewenste organisatie doelen. Je kunt gemakkelijk schakelen met zowel individuele medewerkers, teams als met de directie en strategisch managers. Je weet met een vraaggerichte en onderzoekende houding individuele medewerkers en teams in beweging te krijgen. Je neemt van nature initiatief en samenwerken heeft jouw voorkeur boven leidinggeven.

Wat ga je doen?

 • Ondersteunen van teams in de ontwikkeling naar zelforganisatie in afstemming met de HRBP en de ambtelijk opdrachtgevers.
 • Bieden van ondersteuning aan teams op basis van de afgesproken processen en methoden, waaronder werken aan een teamplan, individueel casemanagement en begeleiden van teamontwikkeling.
 • Ondersteuning aan veranderopgaven binnen de organisatie.
 • Vraaggericht de teams begeleiden, waardoor het team zelf oplossingen kan bedenken binnen gestelde kaders.
 • Aanreiken van instrumenten en doen van suggesties, zonder zelf de oplossing te geven.
 • Doorvoelen van onderliggende patronen en systeemdynamiek en hierop interveniëren.
 • Bespreekbaar maken van bredere organisatievraagstukken en adviseren van en samenwerken met de directie en strategisch managers.

Wie ben jij?

Qua persoonlijkheid zoeken wij iemand die inlevend mensgericht is, maar analytisch op het proces. Jij zet mensen in hun kracht door het proces zijn werk te laten doen. Iemand die op verschillende abstractieniveaus kan denken en schakelen. En begrijpt dat je je complexiteit aangaat door je ertoe te verhouden, niet door het te versimpelen en plat te slaan. Als je dit erkent ben je iemand met ervaring en senioriteit die rust brengt en ruimte creëert. 

Wat breng je mee?

 • Opleiding op HBO/WO-niveau in een relevante richting, bijvoorbeeld sociale wetenschappen of opleidingskunde. Een (team)coach-opleiding is een pre.
 • Minimaal 5 jaar recente werkervaring met borgen van organisatieverandering. 
 • Recente werkervaring met het coachen van professionals binnen een overheidsorganisatie.
 • Bij voorkeur ervaring in het begeleiden van zelforganiserende of zelfsturende teams. 

Wat bieden wij jou?

Een leuke, veelzijdige baan met veel vrijheid én verantwoordelijkheid om je werk in te vullen en je persoonlijk te ontwikkelen. De gemeente De Bilt is een organisatie waarbinnen we elkaar waarderen en inspireren. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden helpen bij het bewaken van de balans tussen werk en privé. Je kunt tijd- en plaats onafhankelijk werken, al ontmoeten we elkaar ook graag in het goed bereikbare en toegankelijke gemeentekantoor. 

Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden we een salaris tussen € 4.447,- en € 6.103,- bruto per maand (schaal 12 cao gemeenten). Bedragen gelden bij een 36-urige werkweek (salarispeil 1-4-2022). Naast het salaris krijg je een individueel keuzebudget (17,05% van je salaris). Daarmee kun je (met belastingvoordeel) extra verlof kopen, een fiets aanschaffen, een opleiding volgen of gewoon uit laten betalen.

Heb je nog vragen?

Meer informatie over deze functie of de procedure kun je inwinnen bij Julian Wassink, teamondersteuner, telefonisch te bereiken op 06-13 44 39 56.

Heb je interesse?

Enthousiast geworden om aan de slag te gaan bij de gemeente De Bilt? Solliciteer dan direct online via de onderstaande knop en stuur je cv en motivatiebrief vóór 1 juli naar Peter Blokhuis, senior HR Business Partner. De eerste selectiegesprekken voeren we in de tweede en derde week van juli.

Deze vacature blijft openstaan totdat de functie ingevuld is.

Solliciteer via gemeentebanen

Ten slotte

We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt in onze organisatie. Daarom verwelkomen we diversiteit in onze organisatie. Of dat nu gaat om verschil in achtergrond, leeftijd, geaardheid, arbeidsbeperking of anderszins. Verschillen tussen collega’s geven variatie in bijvoorbeeld kennis, ervaring en kwaliteiten. Zo kunnen we het werk in, met én voor onze gemeente nog beter doen.

Wil je meer weten over onze gemeente? Bekijk dan onze website.

Er vindt gelijktijdige in- en externe werving plaats. 

Delen? Ja graag!
Acquisitie? Nee, bedankt.