Teamleider Openbare Ruimte

Wil jij een nieuwe baan waarin je bijdraagt aan de samenleving en nieuwe carrièrestappen kunt maken? Een functie waarin je zelfstandig werkt, maar wel vanuit een divers team? Waarbij je zelf jouw balans tussen werk en privé kunt organiseren? Dat kan in De Bilt!

Wij zoeken een:

Teamleider Openbare Ruimte die doortastend is én mensen snapt. De functie is voor 36 uur per week.

Zó werkt het in De Bilt

Gemeente De Bilt telt ruim 43.000 inwoners en wordt gevormd door zes dorpen: Bilthoven, De Bilt, Groenekan, Maartensdijk, Hollandsche Rading en Westbroek. Bijzonder aan de gemeente is de groene ligging in een stedelijke regio. Met de ambitie om een economisch, sociaal en ecologisch topklimaat te scheppen, werken ruim 230 medewerkers van de gemeente continu aan een leefbaarder, groener, duurzamer en ondernemender De Bilt. Een gemeente waar het voor mensen nog fijner wonen, werken en recreëren is. 

Om deze ambitie te kunnen realiseren, is de gemeentelijke organisatie in ontwikkeling. De afgelopen jaren hebben we belangrijke stappen gezet om meer opgave gestuurd en gebiedsgericht te werken. Daarnaast bouwen we verder aan een organisatie die flexibel is en slagkracht heeft: we werken vanuit kleine, zelforganiserende teams met een heldere kernopdracht. Lees hier ons organisatieverhaal.

Wie zoeken we voor onze Buitendienst?

Zorg jij ervoor dat het werk op rolletjes loopt? En weet je hoe je zorgt voor werkplezier en een fijne samenwerking? Dan zijn wij op zoek naar jou! De afgelopen twee jaar heeft een interim-teamleider samen met het team hard gewerkt. Sinds in 2020 is besloten dat de Buitendienst in beheer van de gemeente blijft, hebben zij samen een nieuwe manier van werken op poten gezet. Nu de basis staat, is het tijd voor een vaste teamleider. Diegene kan enthousiast en doortastend verder bouwen aan samenwerking en professionalisering.

Bekijk wat gemeente De Bilt nog meer te bieden heeft in onderstaande video.

Wat ga je doen?

Als teamleider Openbare Ruimte heb je de leiding over de Buitendienst, inclusief de Milieustraat. Je team bestaat uit de 15 à 20 medewerkers, waaronder een coördinator Milieustraat. Je verdeelt het werk en zorgt ervoor dat het team goed functioneert. Daarnaast werk je als teamleider Buitendienst nauw samen met Assetmanagement en met de domein- en gebiedsbeheerders. Dit ga je concreet doen:

 • Je stuurt 15 tot 20 uitvoerende (buiten)medewerkers aan
 • Je stelt het jaarplan, capaciteits- en werkplanningen op
 • Je beheert het budget voor personeel, materieel, materiaal en werklocatie
 • Je  doet HR-taken, waaronder personeelsgesprekken, controle van de werknemersadministratie (uren, verlof en dergelijke) en verzuimbegeleiding
 • Je bent het aanspreekpunt voor domein- en gebiedsbeheerders
 • Je bent ook een aanspreekpunt voor de buitenwereld, bijvoorbeeld voor samenwerkingspartners en andere overheden, waaronder VCA keuringen en ODRU
 •  Je bouwt verder aan de werkorganisatie en de positieve werksfeer.

Wat breng je mee?

In elk geval breng je passie voor je vak mee! Daarnaast weet je hoe je een team bouwt dat trots is op zijn taak en op het team zelf. Je motiveert, coacht medewerkers en stuurt waar nodig bij.

Daarnaast neem je ook het volgende mee:

 • MBO+ /HBO-werk- en denkniveau, met bij voorkeur een civiele of cultuurtechnische achtergrond
 • Ruime ervaring in het werkveld en minimaal 3 jaar ervaring met operationeel leidinggeven
 • Goede communicatieve vaardigheden. Zowel in- als extern bouw je goede relaties op en koester je die
 • Digitale vaardigheden (met kennis van Greenpoint en Kikker heb je een streepje voor)
 • Een rijbewijs (minimaal BE)
 • Een diploma BHV-ploegleider (of de bereidheid deze te halen)
 • Het vol VCA (of de bereidheid die te halen)
 • Een proactieve, stressbestendige persoonlijkheid. Jij staat stevig in je schoenen
 • Oplossings- en resultaatgerichtheid
 • Een duidelijke visie op wat organisaties nodig hebben en hoe ze dat bereiken
 • Flexibiliteit: je sluit aan bij de werktijden van de buitendienst.

Wat bieden we?

Bij gemeente De Bilt waarderen en inspireren we elkaar. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden bewaken de balans tussen werk en privé. Je kunt je bij ons verder ontwikkelen en collega’s daarbij helpen. Je krijgt bovendien veel vrijheid om je werk in te vullen. 

Afhankelijk van opleiding en ervaring krijg je een salaris van minimaal € 2.865, - (aanloopschaal 9) tot maximaal € 4.671, - (salarisschaal 10) bruto per maand. Bedragen gelden bij een 36-urige werkweek (salarispeil 1 april 2022). 
    
Naast het salaris krijg je een individueel keuzebudget (IKB) (17,05% van je salaris) dat je kunt besteden voor de aankoop van verlofuren, de aanschaf van een fiets of het volgen van een opleiding. Je kunt het keuzebudget uiteraard ook laten uitbetalen.

Tijdens jouw sollicitatieprocedure kijken we naar je talenten, kwaliteiten en werkervaring en doen we je een passend voorstel. Een assessment kan onderdeel van de procedure zijn.

Heb je nog vragen?

Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Marcel Griffioen, interim-teamleider Buitendienst via telefoonnummer 06 29 12 04 97 of stuur een e-mail m.griffioen@debilt.nl. Heb je een korte vraag over de functie? Dan kun je natuurlijk ook even een WhatsAppje sturen.

Heb je interesse?

Solliciteer direct online via onderstaande knop. Je motivatiebrief en CV kun je sturen naar Kelly Wolfsen, HR Business partner. Deze vacature staat open tot er een geschikte kandidaat is gevonden.

Solliciteer via Gemeentebanen

Tenslotte

We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt in onze organisatie. Daarom verwelkomen we diversiteit in onze organisatie. Of dat nu gaat om verschil in achtergrond, leeftijd, geaardheid, arbeidsbeperking of anderszins. Verschillen tussen collega’s geven variatie in bijvoorbeeld kennis, ervaring en kwaliteiten. Zo kunnen we het werk in, met én voor onze gemeente nog beter doen.

Deze vacature wordt zowel intern als extern tegelijkertijd uitgezet. 

Delen? Ja graag!
Acquisitie? Nee, bedankt.