Toezichthouder Bouwen

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan waarin je een bijdrage aan de samenleving kunt leveren en nieuwe carrièrestappen kunt maken? Een functie waarin je zelfstandig én vanuit een divers samengesteld team aan de slag gaat? Waarbij je zelf jouw balans tussen werk en privé kunt organiseren? Dat kan in De Bilt!

Wij zoeken een Toezichthouder Bouwen voor 32-36 uur per week.

Zo werkt het in De Bilt

Gemeente De Bilt telt ruim 43.000 inwoners en wordt gevormd door zes dorpen: Bilthoven, De Bilt, Groenekan, Maartensdijk, Hollandsche Rading en Westbroek. Bijzonder aan de gemeente is de groene ligging in een stedelijke regio. Met de ambitie om een economisch, sociaal en ecologisch topklimaat te scheppen, werken ruim 230 medewerkers van de gemeente continu aan een leefbaarder, groener, duurzamer en ondernemender De Bilt. Een gemeente waar het voor mensen nog fijner wonen, werken en recreëren is. Bekijk onderstaande video om te zien wat gemeente De Bilt nog meer te bieden heeft. 

Om deze ambitie te kunnen realiseren, is de gemeentelijke organisatie in ontwikkeling. De afgelopen jaren hebben we belangrijke stappen gezet om meer opgavegestuurd en gebiedsgericht te werken. Daarnaast bouwen we verder aan een organisatie die flexibel is en slagkracht heeft: we werken vanuit kleine, zelforganiserende teams met een heldere kernopdracht. Lees hier ons organisatieverhaal (pdf, 317 KB) .

Bekijk wat gemeente De Bilt nog meer te bieden heeft in onderstaande video:

Wat ga je doen?

Je bent het visitekaartje van de gemeente en houd je bezig met het toezien op de correcte naleving van beleid, wet- en regelgeving en vergunningen in de fysieke leefomgeving. Denk hierbij aan de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, de Woningwet en de Wet ruimtelijke ordening, maar ook plaatselijke verordeningen en het kapbeleid. Als je er met praten niet uitkomt, leg je in overleg met de handhavingsjuristen sancties of andere maatregelen op. Je geeft op jouw vakgebied voorlichting, informatie en adviezen aan het bestuur, collega’s, burgers, bedrijven en instellingen. Tot slot lever je een bijdrage aan het opstellen en uitvoeren van het jaarlijkse uitvoeringsprogramma en het overkoepelende beleidsplan Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving. 

Jouw team

In De Bilt werken we zoals gezegd in zelforganiserende teams. Je bent onderdeel van het team Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) die bestaat uit acht collega’s en een aantal tijdelijke krachten. Het team is onder andere belast met de volgende taken:

  • De verlening van omgevingsvergunningen en het afdoen van sloop- en gebruiksmeldingen
  • Het houden van toezicht op de verleende vergunningen en geaccepteerde meldingen
  • Het onderzoeken van klachten, meldingen en handhavingsverzoeken over mogelijke overtredingen in de fysieke leefomgeving
  • Het handhaven van overtredingen, inclusief het beslissen op handhavingsverzoeken
  • Het uitvoeren van de beleidscyclus Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving.

Wie ben jij?

Je bent een enthousiaste, ondernemende professional met bij voorkeur minimaal 2 jaar werkervaring als bouwinspecteur bij of in opdracht van de overheid. Maar als je gedreven, leergierig en pas-afgestudeerd bent en in staat het vak in korte tijd eigen te maken dan ben je ook van harte welkom.

Je beschikt over minimaal een relevante technische MBO-opleiding (bouwkunde of civiele techniek). Voor een goede uitoefening van de functie heb je een afgeronde opleiding ABW 1 en liefst ook ABW 2 of je bent bereid met deze opleidingen te starten. Je hebt relevante kennis van de Wabo, vergunningvrij bouwen en het Bouwbesluit 2012. Als professional ben je in staat asbest in het veld te herkennen. Je beschikt over uitstekende communicatieve en digitale vaardigheden. Je toont lef, ambitie en kunt tegen een stootje. Tot slot bezit je een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen.

Wat bieden we?

Een leuke, veelzijdige baan met veel vrijheid én verantwoordelijkheid om je werk in te vullen en je persoonlijk te ontwikkelen. De gemeente De Bilt is een organisatie waarbinnen we elkaar waarderen en inspireren. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden helpen bij het bewaken van de balans tussen werk en privé. Je kunt tijd- en plaats onafhankelijk werken, al ontmoeten we elkaar ook graag in het goed bereikbare en toegankelijke gemeentekantoor. 

Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden we een salaris tussen € 2.581,- en € 4.208,- bruto per maand (schaal 8 - 9 cao gemeenten). Bedragen gelden bij een 36-urige werkweek (salarispeil 1-04-2022). Naast het salaris krijg je een individueel keuzebudget (17,05% van je salaris). Daarmee kun je (met belastingvoordeel) extra verlof kopen, een fiets aanschaffen, een opleiding volgen of gewoon uit laten betalen.

Heb je nog vragen?

Die beantwoorden we graag! Neem hiervoor telefonisch contact op met Marcel Kradolfer op telefoonnummer030 - 228 96 09 of e-mail je vragen naar m.kradolfer@debilt.nl

Heb je interesse?

Enthousiast geworden om aan de slag te gaan bij de gemeente De Bilt? Solliciteer direct online via onderstaande knop! Je motivatiebrief en CV kun je sturen naar Boy Tuasuun, HR businesspartner.

De selectiegesprekken vinden plaats in het gemeentehuis. Deze vacature blijft openstaan totdat de functie ingevuld is.

Solliciteer via Gemeentebanen

Tenslotte

We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt in onze organisatie. Daarom verwelkomen we diversiteit in onze organisatie. Of dat nu gaat om verschil in achtergrond, leeftijd, geaardheid, arbeidsbeperking of anderszins. Verschillen tussen collega’s geven variatie in bijvoorbeeld kennis, ervaring en kwaliteiten. Zo kunnen we het werk in, met én voor onze gemeente nog beter doen.

Deze vacature wordt zowel intern als extern tegelijkertijd uitgezet.

Delen? Ja graag!
Acquisitie? Nee, bedankt.