Trainee Privacy Officer

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan waarin je een bijdrage aan de ontwikkeling van teams en de organisatie kunt leveren? Een functie waarin je zelfstandig èn vanuit een divers samengesteld team aan de slag gaat? Wil jij werken in een organisatie die vol in beweging is en waar jij je waarde aan kan toevoegen? Dan is gemeente De Bilt op zoek naar jou!

Wij zoeken een:

Trainee Privacy Officer 
36 uur per week

Gemeente De Bilt heeft de bescherming van de persoonsgegevens van haar inwoners en medewerkers hoog in het vaandel staan. We zijn op zoek naar een Trainee Privacy Officer, die ons ondersteunt en scherp houdt in de bescherming van persoonsgegevens. 

De Trainee Privacy Officer werkt mee aan het zorgvuldig en veilig verwerken van persoonsgegevens en is onze vraagbaak voor privacyvraagstukken en –wetgeving. Je doet dit niet alleen, maar in een team en in nauwe samenwerking met de functionaris gegevensbescherming (FG).

Als Privacy Officer heb je veel contact met je collega’s in de regio. Samen met dit netwerk versterk je de privacybescherming in de regio zuid-oost Utrecht. Je bent breed inzetbaar binnen de verschillende domeinen van de gemeentelijke dienstverlening. 

We dagen je uit mee te werken aan de vele complexe vraagstukken, waarin je met jouw kennis en enthousiasme  echt het verschil kunt maken!

Positie in de organisatie

 • Je maakt deel uit van het team Proces- en Informatie Management en bent het aanspreekpunt voor bestuur, management en medewerkers. 
 • Je vraagt zonodig advies aan de FG en geeft de FG de door hem gewenste informatie.

Wat zijn je werkzaamheden?

 • Je informeert en adviseert je collega’s over de naleving van de wettelijke verplichtingen in de dagelijkse praktijk;
 • Je beoordeelt verwerkersovereenkomsten, datadeelovereenkomsten en samenwerkingsovereenkomsten met (keten) partners; 
 • Je houdt het register van verwerkingen bij;
 • Samen met de CISO handel je datalekken af;  
 • Je initieert Data Protection Impact Assessments (DPIA’s) en begeleidt deze tot en met een verslag;
 • Je geeft invulling aan de rechten van betrokkenen en behandelt AVG-verzoeken;
 • Je signaleert, analyseert en adviseert (gevraagd en ongevraagd) over risico’s, trends en ontwikkelingen op het gebied van privacy;
 • Je controleert en evalueert de naleving van wet- en regelgeving;
 • Je stelt procedures op ten behoeve van de inbedding van privacy in de organisatie en vraagt hierover, indien nodig, advies aan de Functionaris Gegevensbescherming (FG) 

Wie zoeken wij?

 • Je beschikt over een opleiding informatiemanagement en/of een opleiding op het gebied van privacy, universitair of HBO (een juridische affiniteit is een pré);
 • Je hebt kennis van de AVG en aanverwante wet- en regelgeving;
 • Je beschikt over een sterk analytisch vermogen en goede communicatieve vaardigheden;
 • Je bent praktisch en proactief ingesteld;
 • Bij voorkeur heb je kennis van gemeentelijke processen en van informatiebeveiliging;
 • Ingewikkelde (juridische) onderwerpen weet je begrijpelijk te verwoorden;
 • Je bent enthousiast en ambitieus en je voelt je sterk betrokken bij het thema privacy, je bent vindingrijk en op zoek naar passende oplossingen;
 • Je bent een ambassadeur, verbinder en genereert snel een netwerk.

Welke competenties heb je?

Je werkt zelfstandig, in teamverband en resultaatgericht. Planmatig en gecontroleerd werken is routine. Je communiceert gemakkelijk op verschillende niveau’s. Verder heb je gevoel voor het werken in een politiek-bestuurlijke en bedrijfsmatige omgeving. 

Wat bieden wij?

Gemeente De Bilt biedt jou als trainee de gelegenheid om tijdens je werk te leren en het geleerde bij ons in de praktijk te brengen. De medewerkers van team Proces- en Informatiemanagement begeleiden jou in je ontwikkeling tot allround privacy officer, met speciale aandacht voor procesmanagement. Wij bieden jou een afwisselende baan voor de duur van 1 jaar met uitzicht op vast dienstverband. Je neemt bijvoorbeeld deel aan projecten en werkzaamheden op het gebied van de Wet Open Overheid, informatiebeheer en aanschaf en inrichten van nieuwe systemen. Op deze manier verbreed je jouw kennis en krijg jij een bredere blik dan alleen de vakgebieden privacy en security.

Je krijgt dus veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling in een dynamische werkomgeving met korte lijnen en een prettige werksfeer. Bij ons kun je je ontwikkelen en kansen grijpen, zodat je jouw talenten optimaal benut. Onze arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden zorgen voor een gunstig werkklimaat. 

Deze functie is indicatief gewaardeerd in schaal 10 van de Cao Gemeenten. Het salaris in de aanloopschaal bedraagt € 2.702,- tot maximaal € 4.406,- in de functieschaal, dit zijn de brutobedragen bij een fulltime dienstverband van 36 uur. Naast je salaris ontvang je maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17.05% die je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen passend bij jouw persoonlijke wensen. Denk hierbij aan extra verlofuren en opleidingskosten.

Heb je nog vragen?

Meer informatie over deze functie of de procedure kun je inwinnen bij Henk-Jeroen van Groningen Schinkel, te bereiken via mail h.vangroningenschinkel@debilt.nl of 06 28 37 84 36

Heb je interesse?

Enthousiast geworden om aan de slag te gaan bij de gemeente De Bilt? Solliciteer direct online via de onderstaande knop! 
Je motivatiebrief en CV kun je sturen t.a.v. Henk-Jeroen van Groningen Schinkel. De eerste selectiegesprekken voeren we in de eerste week van februari 2022. Als jij meegenomen wilt worden in deze gespreksronde reageer dan vóór 25 januari 2022. Deze vacature blijft openstaan totdat de functie ingevuld is.

Solliciteer via Gemeentebanen!

Tenslotte

We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt in onze organisatie. Daarom verwelkomen we diversiteit in onze organisatie. Of dat nu gaat om verschil in achtergrond, leeftijd, geaardheid, arbeidsbeperking of anderszins. Verschillen tussen collega’s geven variatie in bijvoorbeeld kennis, ervaring en kwaliteiten. Zo kunnen we het werk in, met én voor onze gemeente nog beter doen.

Er vindt gelijktijdige in- en externe werving plaats. 

Delen? Ja graag!
Acquisitie? Nee, bedankt.