Hoe kan ik stemmen?

In de week van 18 t/m 22 februari wordt bij iedereen die kiesgerechtigd is de stempas(sen) voor de provinciale staten en het waterschap op zijn huisadres bezorgd (is natuurlijk afhankelijk voor welke verkiezing u kiesgerechtigd bent).

U kunt uw stem alleen uitbrengen als u naast uw stempas ook een legitimatiebewijs mee neemt naar het stembureau. Het identiteitsbewijs mag maximaal 5 jaar verlopen zijn op de dag van stemming.

Vervangende stempas

Mocht u de stempas niet hebben ontvangen of u kunt de stempas niet vinden, dan kunt u wanneer u kiesgerechtigd bent in de gemeente De Bilt op twee manieren een vervangende stempas aanvragen: schriftelijk of persoonlijk aan de balie.

Schriftelijk

Uw schriftelijk verzoek moet uiterlijk op 15 maart in het bezit zijn van de gemeente. U kunt hiervoor het formulier Verzoek vervangende stempas gebruiken.

Formulier Vervangende stempas (pdf, 206 KB) docreader

Persoonlijk aan de balie

U kunt uiterlijk tot en met dinsdag 19 maart 2019 (tot 12.00 uur) persoonlijk een vervangende stempas aanvragen (vergeet niet uw geldig legitimatiebewijs mee te nemen).

Dit kan bij de balie van Gemeentewinkel in het gemeentehuis, Soestdijkseweg Zuid 173 Bilthoven. U kunt hiervoor op werkdagen terecht van 08.30-16.30 uur; u hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Hierna kunt u geen vervangende stempas meer aanvragen. Dat betekent dat u dan niet kunt stemmen.