Juridisch controller

Zó werkt het in De Bilt

Het is goed werken voor de inwoners, organisaties en bedrijven in de zes dorpen die samen onze gemeente vormen. Onze ongeveer 240 medewerkers laten zich elke dag weer inspireren door de wensen en ontwikkelingen in Bilthoven, De Bilt, Groenekan, Maartensdijk, Hollandsche Rading en Westbroek. Steeds vaker werken wij binnen een netwerk van inwoners en bedrijven, dat zelf zaken voor elkaar kan krijgen.  
Door meer samenwerking binnen de organisatie en met externe partners: dat is de werkelijke innovatie in onze manier van werken. We organiseren het werk gebiedsgericht. Daarvoor zijn drie gebiedsteams – De Bilt, Bilthoven en De Groene Kernen – gecreëerd, die samen het grondgebied van de gehele gemeente omvatten. Wij dagen je uit om hieraan mee te bouwen en te laten zien wat jij op dit gebied in je mars hebt.

Als dit je aanspreekt, ben je misschien wel geschikt als:

Juridisch controller voor 32 uur tot 36 uur per week

Wie zoeken we?

Je bent een sparringpartner en adviseur van management en control. Je bent een bruggenbouwer die sterk is in verbindingen leggen. Je bent iemand die hoofd en bijzaken goed kan onderscheiden en overtuigend kan adviseren. Daarbij ben je in staat om diverse ontwikkelingen, vakgebieden, expertises en collega’s te verbinden.
Je bent een gedreven adviseur die vanuit de eenheid Centrale Ondersteuning, team Advies werkt maar daarnaast ook de verbinding legt met de andere juristen binnen de gemeente binnen de vakgroep.

Competenties

Je bent verbindend, analytisch, omgevingssensitief en resultaatgericht.

Wat ga je doen?

Je weet je goed staande te houden in een politiek dynamische omgeving; je signaleert en onderzoekt juridische risico’s, juridische ontwikkelingen en de naleving van juridische kaders, normen en procedures. Daarbij adviseer je over de bevindingen en over het verbeteren en beheersen van juridische kwaliteit. Tevens draag je er aan bij dat de aanbevelingen en beheersmaatregelen ook daadwerkelijk worden uitgevoerd.

  • Het adviseren van het bestuur en het management over strategische organisatieontwikkeling
  • Het ontwikkelen van beleid om onder andere juridische kwaliteit van processen en producten van de organisatie te borgen en waar nodig te verhogen
  • Het opzetten en uitbouwen van planning- en control-instrumenten, met het accent op het juridische kwaliteitszorgsysteem inclusief AVG
  • Het verrichten van algemene planning-, control- en monitoringwerkzaamheden
  • Het controleren van de uitvoering van beleid op doelmatigheid en doeltreffendheid
  • Is voorzitter van het juridisch vakberaad
  • Is controleur van het regelingenbestand in de Centrale Voorziening Decentrale Regelgeving

Wat breng je mee?

  • WO werk- en denkniveau
  • Aanvullende juridische control opleiding non Profit
  • Opleiding AO/IC
  • ruime ervaring in juridische advisering op niveau van management.

Wat bieden wij?

Veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling, een dynamische werkomgeving, korte lijnen en een prettige werksfeer. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling van één jaar, met perspectief op een vaste aanstelling. Afhankelijk van opleiding en ervaring geldt een minimum salaris van € 3.348,- (schaal 11) tot maximum salaris € 5.188,- (schaal 11A) bruto per maand (salaristabel gemeenteambtenaren nieuwe structuur, salarispeil 1 januari 2018). Bedragen gelden bij een 36-urige werkweek.

Vragen over de functie en procedure?

Nadere informatie kun je inwinnen bij Pauline Tanahatoe, kwartiermaker Centrale Ondersteuning. 030 - 228 95 74.

Heb je interesse?

Solliciteer direct online t.a.v. Monique Hoogduin, sr. HR adviseur.

Er vindt gelijktijdige in- en externe werving plaats. De selectieprocedure wordt met de interne kandidaten eerst afgerond voordat de procedure met de externe kandidaten wordt opgestart.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.