Afval en milieustraat

De maatregelen rondom het coronavirus hebben ook gevolgen voor het inzamelen en wegbrengen van afval in gemeente De Bilt.

Ophalen rest-, pmd-, en gft-afval

Het afval wordt op de normale dagen ingezameld. Het kan zijn dat het tijdstip anders is dan u gewend bent. De medewerkers werken in ploegen. Zo is er minder kans op besmettingen.
Zet uw kliko op de inzameldag om 07.30 uur op de inzamelplek.

Ophalen papier

Bij al deze inzamelingen geldt dat er met minder wagens gereden wordt. Het tijdstip dat de inzamelaar langskomt zal dus waarschijnlijk anders zijn dan u gewend bent. Zorg er daarom voor dat uw papierkliko uiterlijk om 07.30 uur aan de straat staat.

11 april

Inzameling in Maartensdijk en Groenekan vervalt. Dit wordt op vrijdag 17 april ingezameld.

18 april

Inzameling in De Bilt en Bilthoven-West (gebied 2) zoals vermeld op de afvalkalender.

25 april

Inzameling in Hollandsche Rading en Westbroek zoals vermeld op de afvalkalender

Ophalen grof afval

Grof afval, elektrische apparaten of oud ijzer kunt u laten ophalen. Maak daarvoor tussen 9.00 en 17.00 uur een afspraak met SUEZ op 088 - 102 33 40. Geef door om welke spullen of welk materiaal het gaat. Zet dit op de afgesproken dag voor 7.30 uur aan de straat. Losse materialen graag gebonden aanbieden.

Helaas zien we nu veel gedumpt afval. Zonder afspraak mag u geen grof afval op straat zetten.

Kijk op Afval wegbrengen welke materialen u zelf naar de Milieustraat moet brengen.

Milieustraat

De Milieustraat in de gemeente De Bilt heeft voor de bezoekers en medewerkers enkele maatregelen getroffen ter bescherming tegen het coronavirus.

De milieustraat

  • is gesloten op zaterdagen (en feestdagen)
  • hanteert een toegangsbeleid van maximaal 10 voertuigen tegelijk op het terrein
  • houdt geen kantoor, u kunt telefonisch terecht bij het klantcontactcentrum van de gemeente: 030 - 228 94 11 (ma t/m vr, 08.30-12.30).

Bezoek milieustraat uitstellen?

De milieustraat is vanwege de (veiligheids)maatregelen rondom het coronavirus tijdelijk op zaterdag gesloten. Op zaterdagen werd de toeloop, en daardoor de verkeerschaos tot buiten Weltevreden, te groot. Ook op andere dagen is het zeer druk. Wij roepen u (nogmaals) op uw bezoek aan de milieustraat uit te stellen. Kom alleen als het echt noodzakelijk is en houd minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar.

Kijk voor openingstijden, afvalsoorten en voorwaarden op de pagina Afval wegbrengen.

Gesloten op feestdagen

De milieustraat is dicht op vrijdag 10 april (goede vrijdag), maandag 13 april (tweede paasdag) en maandag 27 april (Koningsdag).