Actuele informatie Coronavirus in gemeente De Bilt

Op deze pagina verzamelen de belangrijkste informatie over (de maatregelen rondom) het coronavirus in gemeente De Bilt. Dit nieuwsbericht wordt regelmatig aangevuld.

Voor verdere informatie en maatregelen kijk op de overzichtspagina Coronavirus.

Update 1 juli

Liveblog gesloten

Met de nieuwe versoepelingen passen wij de communicatie op onze website ook aan. Deze liveblog wordt niet meer aangevuld.

Op www.debilt.nl/coronavirus vindt u nog steeds informatie over maatregelen rondom het coronavirus in gemeente De Bilt. Nieuwe nieuwsberichten over het coronavirus zullen, net als andere nieuwsberichten, op deze website en sociale media media kanalen geplaatst worden.

Maatregelen versoepeld

Vanaf vandaag zijn weer verschillende maatregelen versoepeld. De regels per 1 juli vindt u op de website van de rijksoverheid.

Update 30 juni

Nieuwe noodverordening van kracht

Per 1 juli treedt de nieuwe noodverordening van de Veiligheidsregio Utrecht in werking. De noodverordening is gebaseerd op het landelijke beleid om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De noodverordening heeft betrekking op onder meer de horeca, het onderwijs, sportieve activiteiten en culturele instellingen. Bijzondere aandacht besteedt deze noodverordening nog aan het openbaar vervoer, zogenoemde kuchschermen en het gebruik van mondkapjes.

De basisregels blijven van kracht: handen wassen, anderhalve meter afstand houden, drukte vermijden en thuisblijven bij klachten. De noodverordening en de geldende aanwijzingsbesluiten vindt u op de website van de veiligheidsregio.

Update 26 juni

Sport per 1 juli

De verplichte sluiting van alle sportaccommodaties en sportkantines als gevolg van de uitbraak van het coronavirus wordt per 1 juli opgeheven. Ook senioren hoeven tijdens de sportactiviteiten geen afstand meer te houden, waardoor het organiseren van wedstrijden per 1 juli weer mogelijk is. In de praktijk houdt deze versoepeling in dat alle binnen- en buitensporten weer actief kunnen worden beoefend.
Kijk voor meer informatie op de sportpagina.

Update 25 juni

Per 1 juli: 1,5 meter blijft de norm

Opnieuw kunnen we een stap vooruit zetten in de corona-aanpak. We starten een nieuw hoofdstuk en gaan van een intelligente lockdown naar ruimte met regels. Algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen. Woensdag 24 juni lichtten Mark Rutte en minister De Jonge de versoepelingen van de maatregelen toe in hun laatste persconferentie over het coronavirus voor de zomer.

Lees meer over de nieuwe algemene regels op de website van de Rijksoverheid

Update 18 juni

Verruiming openingstijden en bereikbaarheid gemeentehuis

Vanaf maandag 22 juni is het gemeentehuis weer van 8.30 tot 17.00 uur open en telefonisch bereikbaar. De balies burgerzaken in het gemeentehuis komen daarmee ook weer beschikbaar voor andere producten dan alleen spoedzaken. We werken alleen op afspraak. Kijk bij het betreffende product op deze website om een afspraak te maken. Er is nog geen avondopenstelling op dinsdag.

Wij verzoeken u om de landelijke maatregelen te volgen en dus niet naar het gemeentehuis te komen met verkoudheids- of griepverschijnselen. Kom alleen en houd 1,5 meter afstand tot elkaar en de medewerkers. In het gemeentehuis zijn routes op de vloeren gemarkeerd. Een gastvrouw begeleidt u waar nodig op de drukke momenten. Wij vragen u met pin te betalen, niet met contant geld. 

Update 15 juni

Nieuwe noodverordening van kracht

Vandaag treedt de nieuwe noodverordening van de Veiligheidsregio Utrecht in werking. De noodverordening is gebaseerd op het landelijke beleid om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De noodverordening heeft betrekking op onder meer de horeca, het onderwijs, sportieve activiteiten en culturele instellingen.

De basisregels blijven van kracht: handen wassen, anderhalve meter afstand houden, drukte vermijden en thuisblijven bij klachten. De noodverordening en de geldende aanwijzingsbesluiten vindt u op de website van de veiligheidsregio.

Update 11 juni

RSD vanaf 15 juni op afspraak weer geopend

Vanaf 15 juni is de Regionale Sociale Dienst (RSD), alléén op afspraak, weer geopend voor klanten en bezoekers. Voor de veiligheid van bezoekers en de medewerkers gelden er wel specifieke huisregels. Alle klanten die worden uitgenodigd voor een afspraak aan het Rond 6e in Zeist ontvangen deze huisregels vooraf.  

Inmiddels is de Formulierenbrigade van de RSD al gestart. Ook hiervoor geldt dat u alléén op afspraak langs kunt komen. 

Voor afspraken en informatie, zie www.rsdkrh.nl.

Update 5 juni

Jongerencentra zijn weer open

De jongerencentra van MENS De Bilt zijn weer open! Natuurlijk gelden hier ook regels als anderhalf meter, handen wassen en een maximaal aantal bezoekers.
Kijk voor meer info over jongerenwerk op: www.mensdebilt.nl/jongerenwerk

Update 4 juni

Midden-Utrecht werkt door

Door het coronavirus is er een verschuiving op de arbeidsmarkt ontstaan. Er zijn organisaties die veel minder werk hebben, maar er zijn ook werkgevers bij wie de vraag naar medewerkers explosief is gestegen. Dat biedt kansen om vraag en aanbod te verbinden. Het Werkgeversservicepunt Midden-Utrecht brengt werkgevers en werkzoekenden bij elkaar, via een nieuw platform 'Midden-Utrecht werkt door'.
Werkgevers kunnen kijken op www.middenutrechtwerktdoor.nl

‘Wijs op reis’ en basisscholen 100% open

Gisteravond sprak minister-president Rutte tijdens een persconferentie over de aanstaande vakantieperiode. Met vakantie gaan is dit jaar minder vanzelfsprekend. Voor wie toch gaat, luidt het advies van het kabinet: bereid u goed voor en informeer uzelf. Ook bevestigde de premier dat de basisscholen per 8 juni weer voor 100 % open kunnen.
Zie voor alle punten uit de persconferentie het bericht op de website van de Rijksoverheid.

Milieustraat weer open op zaterdag

Vanaf 6 juni is de milieustraat weer geopend op zaterdagen van 9.00 tot 16.00 uur! Veiligheid blijft belangrijk voor bezoekers en medewerkers. Daarom worden maximaal 10 voertuigen tegelijk op het terrein toegelaten. Dit kan leiden tot langere wachttijden.

Update 3 juni

Testen op corona

Vanaf 1 juni kan iedereen met corona-gerelateerde klachten zich laten testen. Het gaat hierbij om de volgende (milde) klachten: hoesten, neusverkoudheid, koorts en verlies van reuk of smaak. U hoeft niet eerst naar een (huis)arts voor een doorverwijzing; u kunt vanaf juni rechtstreeks een afspraak maken bij de GGD. Dit kan telefonisch via: 0800 - 1202 of 030 - 630 54 00.
Kijk voor meer informatie op de website van de GGD regio Utrecht.

Naar overzicht