Afvalbakken en hondenhaltes

Een hondehalte aan de rand van een groenstrook

Verspreid over de kernen van de gemeente De Bilt staan afvalbakken en hondenhaltes die niet allemaal even intensief worden gebruikt. Daarom wil de gemeente de onrendabele bakken en hondenhaltes verwijderen of beter spreiden. Het is ook mogelijk om een afvalbak te adopteren.

Afvalbakken

Een aantal afvalbakken in de gemeente wordt relatief weinig gebruikt. Deze bakken worden in principe eind oktober verwijderd. Omwonenden zijn hierover per brief geïnformeerd, met de mogelijkheid een bak te adopteren. Mocht u geen brief hebben ontvangen, dan wordt er geen afvalbak bij u in de omgeving weggehaald. Het adopteren van een afvalbak houdt in dat een bewoner de taak van het legen van de bak op zich neemt. De gemeente blijft verantwoordelijk voor de afvalbak. Als deze kapot is, dan repareert of vervangt de gemeente de bak. De adoptant wordt gefaciliteerd qua benodigdheden voor het legen met een sleutel, handschoenen en vuilniszakken.

Hondenhaltes

Een hondenhalte is een bak met opruimzakjes en een afvalbak. Voor hondenhaltes geldt hetzelfde als voor afvalbakken. Hondenhaltes waar relatief weinig gebruik van wordt gemaakt, worden verwijderd of verplaatst. Hondenhaltes kunnen niet geadopteerd worden.

Wilt u meer weten over verwijdering of spreiding van afvalbakken en hondenhaltes? Of bent u geïnteresseerd in de adoptie van een afvalbak? Neem dan contact op met Albert Noorlander, gebiedsbeheerder De Bilt, via (030) 228 94 27 of a.noorlander@debilt.nl.

Naar overzicht