Ambtenaren gemeente De Bilt wandelen en werven vrijwilligers

Ambtenaren wandelen samen met bewoners van Huize het Oosten en werven vrijwilligers.
Ambtenaren wandelen samen met bewoners van Huize het Oosten en werven vrijwilligers.

Precies op het moment dat ze gingen wandelen scheen de zon, alsof het zo was afgesproken. En dat was prettig voor de bewoners van Huize het Oosten en de ambtenaren van gemeente De Bilt. Tijdens de wandeling verspreidden ze een wervingsflyer in de buurt, om zo bewoners enthousiast te maken voor vrijwilligerswerk bij Huize het Oosten. 

Wervingsactie  

Huize het Oosten heeft verschillende werkzaamheden voor vrijwilligers, van wandelen tot tuinieren, van voorlezen tot samen muziek maken. De wervingsactie is belangrijk omdat veel vrijwilligers zijn afgehaakt in de coronatijd. Dit gevolg van corona is niet alleen merkbaar bij Huize het Oosten, maar zie je bij veel vrijwilligersorganisaties in de gemeente.  

Maatschappelijke betrokkenheid 

De constatering dat het aantal vrijwilligers is afgenomen in coronatijd was voldoende reden voor de ambtenaren om de handen uit de mouwen te steken. Door met de bewoners van Huize het Oosten te wandelen geven ze het goede voorbeeld en werven bovendien meteen nieuwe vrijwilligers om zich nuttig te maken in hun eigen buurt.  

Samen voor De Bilt 

Samen voor De Bilt bracht beide partijen samen. Als stichting organiseert ze ontmoetingen in gemeente De Bilt, om de lokale omgeving te versterken. Wilt u ook iets betekenen voor een ander? Of wilt u ook nieuwe vrijwilligers werven? Neem dan contact op met Judith Boezewinkel van Samen voor De Bilt via: judith@samenvoordebilt.nl.

Informatie

Meer informatie vindt u op de website van Samen voor De Bilt

Naar overzicht