Bericht van burgemeester Potters

Lieve inwoners van gemeente De Bilt,

Het coronavirus houdt de wereld, Nederland en ook onze gemeente De Bilt in z’n greep. We weten dat meerdere inwoners zijn besmet. En we beseffen dat er waarschijnlijk veel meer besmettingen zijn. Mogelijk ook onder onze familieleden, collega’s en vrienden.

Het houdt u en mij bezig. Dat kan ook niet anders: we worden er in korte tijd voortdurend mee geconfronteerd. Onze sportscholen zijn dicht, restaurants zijn dicht, de bibliotheek en nog zoveel meer. Het is stil op straat. Ondernemers hebben soms geen inkomsten meer en veel zzp’ers zitten plots zonder opdrachten.

Het zijn de gevolgen van de maatregelen die genomen zijn in de strijd tegen het coronavirus. Maatregelen die we allen zo strikt mogelijk opvolgen, hoe lastig soms ook. En lastig blijft het voorlopig: het duurt waarschijnlijk nog geruime tijd voor er een vaccin is. We moeten ons aan de maatregelen houden om de zorg te ontlasten en alles samen werkbaar te houden. In die langere termijn zit misschien wel de grootste uitdaging. Daar staan we samen voor.

Ik ben trots op u. Hoe u alleen, voor elkaar en mét elkaar met deze crisis omgaat. Hoe u nieuwe initiatieven ontwikkelt om elkaar door deze tijd heen te helpen. Ik ben trots op alle inwoners in cruciale beroepen die zich dagelijks extra inzetten voor onze gezondheid en veiligheid. Trots op vrijwilligers die oog houden voor de kwetsbare inwoners. En op ieder die bijdraagt aan het draaiend houden van onze mooie gemeente.

Veel is nog onzeker. En toch wil ik u vragen dit vol te houden. Blijf de maatregelen volgen. Let op elkaar. Houd het hoofd koel. Samen kunnen we dit aan.

Warme groet,

Burgemeester Sjoerd Potters

Naar overzicht