Bespaar 80 euro én 70kg CO2 per jaar

80 euro en 70kg CO2 per jaar besparen? Dat kan makkelijk door regelmatig uw banden op spanning te brengen. Dit kan sinds zaterdag 21 december met de Slimme Bandenpomp op de parkeerplaats nabij zwembad Brandenburg aan de Leyenseweg in Bilthoven.

Anne Brommersma, wethouder voor onder andere duurzaamheid opende de eerste Slimme Bandenpomp in onze gemeente en bracht haar banden op spanning: ‘Ik ben toch wel geschrokken wat het scheelt in CO2-uitstoot, dit ga ik zeker vaker doen!’ Door banden iedere 2 à 3 maanden te controleren bespaart men al snel 18 liter brandstof.

Waarom een Slimme Bandenpomp?

Ruim 60% van alle auto’s rijdt met een te lage bandenspanning. Dat kost niet alleen tot wel 5% extra brandstof, maar veroorzaakt ook slijtage hetgeen weer leidt tot vervuiling van het milieu met microplastics, CO2, fijnstof en stikstofoxide. De Slimme Bandenpomp geeft de gebruiker inzicht in de besparing en stimuleert gedragsverandering in het regelmatig oppompen van de banden.

Gebruik

De Slimme Bandenpomp is gratis te gebruiken en gemakkelijk te bedienen via een aanraakscherm. Hierop ziet de gebruiker direct de bandenspanningen én de besparingen weergegeven. Een band oppompen is nog nooit zo makkelijk én lucratief geweest!

Naar overzicht