Bezoek de mobiele hennepkwekerij op 11 oktober

Altijd al eens een kijkje in een hennepkwekerij willen nemen en willen weten hoe dat ruikt? Kom dan vrijdag 11 oktober naar parkeerplaats De Driehoek bij station Bilthoven waar netwerkbeheerder Stedin op verzoek van de gemeente en politie een echte hennepkwekerij neerzet.

In de container krijgen u letterlijk te zien hoe zo’n kwekerij eruit ziet. Stedin, politie en gemeente staan er om te waarschuwen, niet om tips te geven hoe een kwekerij in te richten. Zij willen u er vooral van doordringen dat een hennepkwekerij ook zo maar bij de buren kan zijn. De politie is afhankelijk van tips als het gaat om het oprollen van dit soort kwekerijen.

Gevaren

Veel mensen zijn zich niet bewust van de gevaren die zo’n kwekerij met zich meebrengt. De teelt en de handel van hennep zijn steeds vaker in handen van zware criminelen.  Telers en hun omgeving worden steeds vaker het slachtoffer van geweldsdelicten en ripdeals. Ook moet er stroom worden afgetapt en daarbij nemen kwekers allerlei risico’s. Het komt regelmatig voor dat er brand uitbreekt door zo’n kwekerij. De bewustwording zit ook in de geur die een hennepkwekerij met zich meebrengt. Heb je die specifieke geur een maal geroken, dan herken je het de volgende keer direct.

Om de kwekerij zo echt mogelijk te doen lijken staan in de container ook echte hennepplanten – met formele toestemming overigens. Het zijn planten die recent bij een inval in beslag zijn genomen. De container staat vrijdag 11 oktober van 10.00 tot 16.00 uur bij het NS-station Bilthoven op parkeerplaats De Driehoek ter hoogte van het Emmaplein. Medewerkers van Stedin, politie en gemeente zijn aanwezig om tekst en uitleg te geven.

Vermoeden van een hennepkwekerij? Altijd melden

Als u denkt dat er ergens een hennepkwekerij is, meld dit dan aan de politie via 0900-88 44. Dit kunt u natuurlijk ook anoniem doen via ‘Meld Misdaad Anoniem’, telefoonnummer 0800-70 00. Voor meer informatie hierover kunt u terecht op www.meldmisdaadanoniem.nl. Zo houden we samen uw buurt veilig en leefbaar.

Naar overzicht