BghU telefonisch extra bereikbaar in februari

Logo Belastingsamenwerking gemeenten en hoogheemraadschap Utrecht

BghU telefonisch extra bereikbaar op 9, 11, 16 en 18 februari van 17:00 tot 20:00 uur voor uw vragen over de aanslag gemeentelijke belastingen 

Elk jaar betaalt u gemeentelijke belastingen en waterschapsbelastingen. BghU is de belastingsamenwerking gemeenten en hoogheemraadschap Utrecht die voor de gemeente De Bilt de belastingen oplegt.

Wanneer ontvang ik de aanslag gemeentelijke belastingen?

Eigenaren van koopwoningen ontvangen eind februari de aanslag voor 2021 met de nieuwe WOZ-waarde van hun koopwoning van BghU. 

Huurders van woningen ontvangen de laatste zaterdag van januari de belastingaanslag van BghU.

BghU is de belastingsamenwerking gemeenten en hoogheemraadschap Utrecht die voor de gemeente De Bilt de belastingen oplegt.

Vragen over de aanslag gemeentelijke belastingen?

Wanneer u vragen heeft over de belastingaanslag dan belt u daarvoor met BghU en niet met uw eigen gemeente. 

Contact met BghU

BghU is telefonisch op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur te bereiken op telefoonnummer: 088 - 064 02 00 of kijk op bghu.nl

BghU telefonisch extra bereikbaar 

Vanwege de corona maatregelen kunt u BghU nu niet bezoeken. Daarom heeft BghU haar telefonische bereikbaarheid tijdelijk uitgebreid met vier avonden op 9, 11, 16 en 18 februari van 17:00 tot 20:00 uur.

Afspraak maken is niet nodig

Op deze momenten kunt u zonder afspraak telefonisch terecht met vragen over uw aanslag gemeentelijke belastingen zoals de WOZ-waarde, de andere heffingen, kwijtschelding, automatische incasso en het treffen van een betalingsregeling. 

Houd uw aanslagbiljet bij de hand

Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken wordt u vriendelijk verzocht om tijdens het gesprek het aanslagbiljet bij de hand te houden. 

Uw gegevens inzien of wijzigen?

Informatie over wijzigingen in uw situatie, zoals een verhuizing of het verkopen van de woning vindt u ook op mijn BghU (www.bghu.nl). U kunt hier inloggen met DigiD. Hier kunt u ook uw taxatieverslag bekijken. 

Over BghU

BghU – Belastingsamenwerking gemeenten en hoogheemraadschap Utrecht – heft en int de gemeentelijke belastingen en waterschapsbelastingen namens haar deelnemers en stelt daarnaast de hoogte van de WOZ-waardes vast van alle woningen en bedrijven in deze gemeenten. Deelnemers zijn de gemeenten Bunnik, De Bilt, Houten, Lopik, Nieuwegein, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Zeist en Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden.

Naar overzicht