Burgemeester Potters tekent huurcontract nieuwe vluchtelingenopvang Dorpsstraat

Burgemeester Sjoerd Potters heeft dinsdag het huurcontract getekend voor het gebouw waarin Oekraïense vluchtelingen voor langere tijd kunnen blijven. Er is plek voor ruim 30 personen. 

Het gebouw aan de Dorpsstraat in De Bilt is een voormalig kantoorpand en wordt de komende tijd geschikt gemaakt voor bewoning. Door vakantie en drukke tijden voor aannemers wordt het daadwerkelijke bouwen in september gedaan. Vanaf oktober zullen de eerste mensen hun intrek nemen. 

Doorstroming

Potters: “Het is belangrijk dat we als gemeente verschillende soorten opvanglocaties hebben voor een crisis als deze. Op het gemeentehuis wordt de eerste opvang gedaan. Dat is in principe tijdelijk, dus hebben we plekken nodig waar mensen vanuit daar naartoe kunnen. Deze locatie op de Dorpsstraat is zo’n plek. Hier kunnen mensen echt tot rust komen en hun leven weer oppakken.” 

De andere locatie is in Berg en Bosch. Daar is vanaf begin augustus plek voor de eerste vluchtelingen. Voor 12 chalets wordt nog een locatie gezocht. Na de zomer wordt hier door het college een besluit over genomen.