Burgemeesters en ondernemers over ondermijning

De burgemeesters M. Röell van Baarn en M. van de Groep van Bunschoten geven samen met een criminoloog en een ervaringsdeskundige een inkijkje in de wereld van de ondermijnende criminaliteit. Wat is het, hoe herken ik het en hoe voorkom ik het?

Reputatieschade

Een wietplantage in een pand dat u verhuurt. Een winkel in de straat waar veel mensen in en uit lopen, maar waar nooit bevoorraad wordt. Een bedrijf op de hoek dat als dekmantel fungeert als het geld met illegale handel verdient en onder de marktprijs kan duiken. Zonder te weten heeft u misschien uw product of dienst wel eens geleverd aan een ‘katvanger, die ineens niet blijkt te kunnen betalen.

Misdaad op het snijvlak van de legale bovenwereld en de illegale onderwereld. Het zijn voorbeelden van ondermijnende criminaliteit die eerlijke ondernemers benadeelt en u ernstige financiële of reputatieschade kan toebrengen. Ondermijning gaat bovendien vaak gepaard met geweld, intimidatie en bedreiging. Slecht voor het imago van uw winkelstraat of bedrijventerrein.

Aanmelden

Je ziet het niet, maar het gebeurt. Vaker dan u denkt. Kom daarom maandagavond 25 november naar deze speciale regionale ondernemersbijeenkomst. Meld u aan via

Locatie

OpMaat Vergaderen, Baarnsche Dijk 4D in Baarn. Inloop vanaf 19.00 uur, aanvang 19.20 uur.

Naar overzicht