Carmen gaat een jaar door

Ten overstaan van de raadsleden herbenoemde burgemeester Potters afgelopen donderdag 24 september Carmen Braak als kinderburgemeester.

De zittingsperiode van de kinderburgemeester is met een schooljaar verlengd, omdat zij haar vertegenwoordigende rol maar beperkt heeft kunnen vervullen vanwege de coronapandemie. Veel officiƫle gelegenheden konden daardoor niet plaatsvinden of in slechts zeer beperkte vorm. We hopen dat het niet meer lang zal duren voordat zij haar rol namens de kinderen in onze gemeente weer kan oppakken.

De kinderburgemeester is allereerst een vertegenwoordiger van de kinderen die wonen in alle dorpen van de gemeente De Bilt. Daarnaast vergezelt zij de burgemeester bij officiƫle gelegenheden zoals Koningsdag, Mathildedag en de herdenkingen. Naast haar representatieve taken, heeft Carmen ook invloed op onderwerpen die onder de jeugd leven. Denk bijvoorbeeld aan duurzaamheid, verkeersveiligheid, onderwijs of sport. De kinderburgemeester krijgt de ruimte om, met ondersteuning, een idee verder uit te werken en zelfs uit te voeren.

In de zomer van 2021 wordt er weer een nieuwe kinderburgemeester gekozen.

Naar overzicht