Coronatoegangsbewijs contactfunctionaris beschikbaar

Vanaf eind januari zijn er weer versoepelingen doorgevoerd waardoor, met uitzondering van enkele sectoren, veel locaties weer onder voorwaarden geopend zijn. Controle op het Corona Toegangsbewijs (CTB) blijft wel noodzakelijk. 

Om die reden is binnen de gemeente een contactfunctionaris CTB beschikbaar om ondernemers te ondersteunen om controles op het CTB uit te voeren. Op deze manier dragen we eraan bij om besmettingen met het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen.

De coronatoegangsbewijs contactfunctionaris (CTBC) is beschikbaar omdat er veel vragen zijn die spelen omtrent het gebruik van het CTB. Als gemeente beseffen we dat er bij ondernemers door de vaak aangepaste coronamaatregelen veel op hen afkomt en enige ondersteuning hierbij welkom kan zijn.

Ondernemers kunnen bij de CTBC terecht met uitvoeringsvragen waarbij oplossingsgericht meegedacht kan worden. Het gaat hierbij om bedrijven, instellingen, verenigingen en de kunst- en cultuursector die het CTB moeten controleren.

Bevoegdheden CTBC

De contactfunctionaris heeft geen taak of bevoegdheid op het gebied van toezicht zoals dat wordt uitgevoerd door gemeentelijke toezichthouders en de politie. Wel kan de CTBC op basis van signalen vanuit gemeentelijk toezicht contact met ondernemers opnemen om te kijken of er winst te halen is op de manier waarop de controles uitgevoerd worden. Ook kan hij als sparringpartner voor ondernemers benaderd worden. 

Subsidie CTB controle

Door de rijksoverheid is een subsidieregeling opgesteld om bedrijven en instellingen die te maken hebben met de controle op het CTB financieel enigszins tegemoet te komen. De gemeente gaat uitvoering geven aan deze regeling. Binnenkort zullen wij u nader informeren over deze regeling en hoe u hiervoor in aanmerking kunt komen.

Contact met de CTBC

De CTBC, RenĂ© Askes, is bereikbaar op ctbc@debilt.nl en via 06 48 28 23 19. Vanwege wisselende werkdagen heeft contact leggen via e-mail de voorkeur.