Cultuurindebilt naar KunstenHuis

Het KunstenHuis draagt sinds 1 januari 2019 zorg voor het beheer, de ontwikkeling en redactie van Cultuurindebilt.

Het gaat om de website, de Facebookpagina en het Twitteraccount van het culturele platform. De redactie werd tot en met 31 december verzorgd door twee vrijwilligers.

Gemeente De Bilt heeft in het KunstenHuis een nieuwe sterke partner voor de cultuuragenda gevonden. Het KunstenHuis verzorgt sinds 2018 ook met succes een online cultuuragenda voor de gemeente Zeist. Vanuit het KunstenHuis treedt Mirjam Samsen op als coördinator van Cultuurindebilt. De komende tijd zal o.a. gewerkt worden aan versterking van de inzet van sociale media en – in aanvulling op de agenda – aan een overzicht van alle kunst- en cultuuraanbieders in De Bilt: van podium tot festival en van dansschool tot expositieruimte.

De overdracht van Cultuurindebilt naar het KunstenHuis volgt op het afscheid van vrijwilligers Jennie Houben en Johan L’ Honoré Naber die ruim vier jaar met hart en ziel de redactie van het platform verzorgden. Zij maakten Cultuurindebilt tot centrale vindplaats van cultureel De Bilt. Jennie en Johan: “Het doet ons goed, als oude redactie, te weten dat Cultuurindebilt doorgaat en belangrijk blijft voor de gemeente”.

Cultuurwethouder Dolf Smolenaers: “Cultuurindebilt blijft onder redactie van het KunstenHuis hét startpunt voor culturele activiteiten in onze gemeente en daarmee onmisbaar voor inwoner en cultuuraanbieder.”

Voor de culturele instellingen in De Bilt verandert er niet direct iets. Wie een evenement, activiteit of informatie wil aanmelden voor de online cultuuragenda kan dit blijven doen via het e-mailadres: . Ook het KunstenHuis plaatst wekelijks de culturele activiteiten op de site. 

Naar overzicht