Doe mee aan de verkiezing 'Duurzaamste Huis van Nederland'

De Nationale Duurzame Huizen Route gaat deze zomer weer op zoek naar het Duurzaamste Huis van Nederland.

Met de verkiezing wil de organisatie huiseigenaren de welverdiende waardering geven voor hun prestaties op het gebied van duurzaam wonen. Daarnaast is het een kans om anderen te inspireren om zelf ook aan de slag te gaan. Alle huiseigenaren die hun woning hebben verduurzaamd, kunnen deze aanmelden op de website en meedoen met de verkiezing.

Trotse huiseigenaren in heel Nederland kunnen zich tot 8 september aanmelden voor de verkiezing via duurzamehuizenroute.nl/verkiezing

Staat uw woning nog niet op de website? Meld dan eerst uw woning aan als voorbeeld. Een deskundige jury neemt de inschrijvingen vervolgens door en kiest per categorie een winnaar. De prijscategorie├źn zijn bepaald op basis van bouwjaar en woonoppervlakte. De jurywinnaars worden bekend gemaakt op het feestelijke (online) verkiezingsevent op 20 november 2020.

De Nationale Duurzame Huizen Route

Gemeente De Bilt ondersteunt de Nationale Duurzame Huizen Route: een onafhankelijk platform waar huiseigenaren hun ervaringen met duurzaam bouwen en wonen delen. Zo zijn hun woningen een bron van inspiratie en informatie voor mensen die zelf aan de slag willen met hun huis.  Huiseigenaren kunnen online vragen beantwoorden en hun woning tijdens de Duurzame Huizen Route op 31 oktober of 7 november openstellen voor bezoekers. Een inschrijfsysteem maakt het mogelijk om bezoekers in kleine groepen en verspreid over de dag te ontvangen.

De verkiezing wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de Volksbank, de provincies Drenthe, Friesland, Gelderland en Zeeland. In de deelnemende provincies maken deelnemers ook kans op een publieksprijs.

Kijk voor meer informatie op duurzamehuizenroute.nl/verkiezing

Bekijk ook de verkiezingsflyer

Naar overzicht