Expositie van Kars Persoon en Henk Visch in het gemeentehuis in Bilthoven

Op zondag 24 maart 2019 wordt om 15.00 uur de expositie van Kars Persoon en Henk Visch geopend door de kunstenaars met een toelichting op hun werk.

De expositie is te bezichtigen tot 14 mei 2019 tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Kars Persoon

Kars Persoon (1954) stelt in zijn schilderijen en tekeningen  de menselijke gestalte centraal. Deze heeft in elk werk als het ware een metamorfose ondergaan. We herkennen steeds dezelfde basisfiguur; een mens zonder veel details meestal in profiel weergegeven. Het 'anders zijn van de ander' is het centrale thema in het werk van Kars Persoon. Door zich te oriënteren op de andere mens tracht hij de ervaring van het 'ik en de ander' te verbeelden. Zelf vergelijkt hij deze verbeelding met poëzie: het beeld is onvoltooid en vraagt van de toeschouwer de inzet om het af te maken.
Zijn werk is opgenomen in de collecties van diverse musea, waaronder het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Centraal Museum in Utrecht, daarnaast in enige bedrijfscollecties.

Voor meer informatie zie: www.karspersoon.nl

Henk Visch

Henk Visch (1950) trok de aandacht van de kunstwereld in de vroege jaren tachtig met verstilde, bijna teruggetrokken sculpturen. Zijn introverte sculpturen voorziet hij doorgaans van zeer poëtische en raadselachtige titels, die bij de toeschouwer een hele stroom van associaties en betekenissen op gang kunnen brengen, zonder daarom afbreuk te doen aan de ware uitstraling van het werk zelf.

In 1988 vertegenwoordigde hij Nederland bij de Biënnale van Venetië en in 1992 werd hij uitgenodigd voor deelname aan documenta IX in Kassel. Van 1996 tot 2011 maakte Visch iedere maandag een tekening voor de column Mirza in de Volkskrant. Recent maakte hij een beeld voor de Jardin des Tuileries in Parijs.

Voor meer informatie zie: www.henkvisch.nl

Naar overzicht